Reklama

Reklama

Náš domov

(neoficiální název)
  • Brazílie Nosso Lar (více)

Obsahy(1)

O člověku, který umře a poznává svět jako "duše z druhého břehu". Film byl natočen podle knihy Chico Xaviera, která popisuje život jeho duchovního učitele - duše, se kterou byl Chico Xavier ve spojení. (sator)

Recenze (42)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Mierový pohodový film s duchovnom a dobrom, škoda, že niekde v polovici to stratilo zaujímavosť. Knihu som nečítal, no nemám dojem, že tu ide o akúsi náboženskú agitku, ono sa to celkom dalo, malo to v sebe dávku mystiky, akýsi futurizmus spojený s prírodnom, s vyššími zmyslami, proste taká kúzelná oddychovka. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

I mně během sledování napadla jistá shoda s filmem Jak přicházejí sny. Tam však byl - říkejme tomu ráj - ztvárněn pro mne mnohem přirozenější formou. Ani mně zde zcela nesedly moderní budovy jednotlivých institucí a vznášedla jak z románů J.M.Trosky... Ale přes těchto pár vskutku nepodstatných detailů má film stále silný potenciál zasáhnout hloubavého diváka a to troufám si říci napříč všemi vírami a dokonce i nevěřícího. Tam nahoře jsou totiž lidé hodnoceni podle svých dobrých skutků vykonaných zde. Zde (na zemi) je míněna přestupní stanice do života tam. Doporučuji vidět. Velmi originální, velmi poutavé, nutící k zamyšlení. No odpovězte si sami - co dobrého (pro ostatní) jste za poslední týden udělali? * * * * ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Mystický film na úrovni, tu netreba brať ohľad na svoju vieru či ateizmus, ale na predstavivosť autora. Každý si môže predstavovať život po smrti ako chce a nikto z nás nemá tú istotu. Tak prečo film odsúdiť za to, že niekto si predstavuje, že očistec je život v službe, kde si človek musí odpracovať svoje hriechy? Alebo že pripúšťa reinkarnáciu ako vykúpenia za predošlý život? Odsúdime snáď aj Danteho za jeho predstavu Raja, Očistca a Pekla? Ešte som nepočul, že by niekto Božskú komédiu zavrhol. A tak neváham dať vyššie hodnotenie, lebo toto je skutočný art, skutočná fantázia, hoci spracovanie nie je špičkové a sám s niektorými myšlienkami nesúhlasím. No a kritikom, ktorým sa film nepáči, pretože majú iné predstavy sa dá len odkázať: natočte si vlastný film. ()

KrestanFilms odpad!

všechny recenze uživatele

Očistec? Ano, tím je tahle země. Tady se můžeme rozhodnout, kde ztrávíme věčnost. A duchovní špitál s nevědomým sebevrahem? To nemá vůbec nic společného s křesťanstvím. Možná pár myšlenek k zamyšlení, jinak je tento film obsahově prázdný. Rozhodně tedy nepatří do sekce o Bohu stvořiteli - je v podstatě úplně antinábožný. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Radko*** se ptá a jak bude po smrti, a odpovídá slovy J. H. Krchovského; v našem regionu si asi vystačíme sami - já bych zůstal u Ladislava Klímy. Brazílie je velká země, a tutíž i osetá mnohými proroky, kteří - na rozdíl od největšího proroka, který nenapsal jediné slovo (a léčil), popsují stohy papíru (a neléčí). Podobným velkoproducentem jako Chico Xavier, je i Phil Glass, který také ví, co se lidem líbí, a dá jim to při jakékoli příležitosti. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl natočen na motivy spisů média Chica Xaviéra, autora v době uvedení filmu šestnáct knih o životě v duchovním světě. Autor si sám ve filmu zahrál malou roli, a to sedícího muž meditujícího u rybníku. (Terva)

Reklama

Reklama