Reklama

Reklama

Ezel

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní
Turecko, (2009–2011), 120 h 12 min (Minutáž: 90–199 min)

Režie:

Uluç Bayraktar

Hrají:

Kenan İmirzalıoğlu, Cansu Dere, Yiğit Özşener, Tuncel Kurtiz, Rıza Kocaoğlu, Barış Falay, Sedef Avcı, Bade İşçil, Sarp Akkaya, Haluk Bilginer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(71)

Šarmantní a bohatý Ömer je snem mnoha žen. Po letech vojenské služby se vrací domů a chystá se oženit s překrásnou dívkou. Už se zdá, že bude mít život, po jakém toužil, ale jednoho dne je obviněn ze zločinu, který nespáchal. Po vzpouře a požáru ve vězení se dostane na svobodu, ale je prohlášen za mrtvého. Po plastické operaci se pod jménem Ezel vrací a hodlá se pomstít... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (37)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V tomto případě bych ty odpady tady ignoroval. Vložili je totiž lidi, kteří pravděpodobně z Ezela neviděli ani pět minut. Kdyby viděli a opravdu se o tento seriál zajímali, patrně by pochopili, že se jedná o neuvěřitelně komplexní kriminálku, která obsahuje miliardu otázek a odpovědí, které díl za dílem rozplétá a nedokáže se v pokládání otázek zastavit. A když už by si tohle nemysleli, tak by svůj názor řekli zde a pokusili by se ten svůj odpad bránit. Což se jim v tomto případě nepovedlo a dokazuje to akorát jejich ubohost. Chápu, že Turecko samo o sobě je dost riskantní země, ale v tomto případě se jim povedlo něco, co si nedokážu vysvětlit a hrozně by mě zajímalo, kolik lidí na tenhle seriál psalo scénář. Jediný problém seriálu je totiž ten, že má v sobě hrozně moc informací a občas se v něm ztrácím. Komplexností příběhu bych ho tedy klidně přirovnal k takovým Ztraceným. Každopádně co se týče napětí je na tom asi nejlíp ze všech možných seriálů, co jsem kdy viděl. Po několika dílech tedy za čtyři hvězdy a přemýšlím, že půjdu i k pěti. Vysoké hodnocení na imdb má skutečně svoje důvody! ()

bono22vox 

všechny recenze uživatele

Ubozaci, kdo tohle hodnotí jako odpad. Nemám rád nebo spis nesnáším telenovely a podobně srajdy, ale tenhle seros se vymika všem zazitym klišé... Ikdyz je natočen sylem telenovely. Vše ale zachraňují a povysuji na vysoký level skvělí herci, příběh a hlavně skvěle vygradovany závěr seriálu... Pro mě na lepší 4 hvězdy, ale dávám pět na truc těm blbum co tu dávají odpad... ()

Reklama

crow-x 

všechny recenze uživatele

Zatím po shlédnutí pár dílů, mi tento seriál neuvěřitelně připomíná Hraběte Monte Cristo. Muž, jehož zradili všichni jeho přátelé, obvinili ho ze zločinu, který nespáchal a jde do vezění. Tam potkává svého ochránce (téměř jako Abé Faria) a s tím přijde na to kdo ho zradil a nakonec mu dá peníze a novou identitu. Poté se Ezel vrací pomstít těm, kteří ho zradili a těm, které miloval. ()

fiLLthe3DD

všechny recenze uživatele

Jsem fanoušek telenovel - Ezel mne nebavil... Jak je to možné? Ezel totiž není telenovela... Ano, k tomuto žánru má nakročeno díky natahování zápletky (71 epizod oproti 90 minutové stopáži jednotlivé epizody)... Přesto však Ezel svůj příběh vypráví pozvolna (u telenovel obvykle stačí vynechat mnoštví dílů a zhlédnout jeden jediný a hned jste v obraze, u Ezela to tak není - vynecháteli jeden jediný díl tak absolutně nevíte o čem je řeč)... Hodnotit si netroufám (neviděl jsem dost dílů), přesto si troufám říct, že kdyby nebyla reputace turků natolik pokažená pofidérní Šeherezádou, bylo by hodnocení Ezela bylo někde u 80ti %... Být tento seriál v červených číslech, jsem uražen, nicméně zdejších 50 mě uráží zrovna tak... Ezel se mi sice v mnohém nelíbil, nicméně herci, hudba a prostředí obtojí na jedničku, děj je nepředvídatelný a žánrově je to mnohem lépe zvládnutější počin než provařený Kmotr... Za mě 45%, objektivně za 70%... Fakt jsem čekal telenovelu a ne seriál na úrovni s tak komplikovaným a těžko pochopoitelným dějem (zde i ty milostné propletence mají nějaký vývoj a není to jen o tom že on chce jí a ona jeho).... 5 hvězd dal buď ten kdo si libuje v braku nebo ten, kdo viděl komplet celý seriál... Odpad dal snad jen primitiv poznamenaný Šeherezádou (která mimochodem strčí alespoň Esmeraldu a Rosalindu do kapsy).... ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

A co, že má tento turecký seriál na IMDb tak vysoké hodnocení? Tam jsou přece televizní seriály nadhodnocovány úplně běžně. To tomu mám dát tak vysoké hodnocení jenom proto, že to má nějaký děj? A není náhodou nějaký děj jenom ten úplný základ všeho? A co ty hloupé zdlouhavé dialogy a prázdné natahované scény nebo úsměvné dějové zvraty? Nevím, pro mě je to jen další podřadný televizní seriál, jakých běží v současné době v TV tak 90%. Dát tomuto třeba jen 2 hvězdy by pro mě byl přinejmenším tak těžký úkol, jako vyslovit jméno hlavního představitele. 10% ()

Galerie (94)

Zajímavosti (7)

  • Přestože jsou mobilní čísla hlavních postav vymyšlená, turečtí diváci na ně neustále volají, případně si některá chtějí zřídit jako svoje vlastní. (fiLLthe3DD)
  • Sportovní auto, které se objevilo v první epizodě, je Shelby cobra z roku 1965. (fiLLthe3DD)
  • V seriálu byly v prvních sériích použity v akčních scénách kuličkové zbraně, přičemž zvuk výstřelu byl později nahrazen odpovídajícím zvukovým efektem. (Michalek)

Reklama

Reklama