Reklama

Reklama

Pan Pip

V provincii Bougainville na ostrově Papua Nová Guinea zuří občanská válka. Jediným bělochem na ostrově je tajemný učitel Watts (Hugh Laurie), který znovu otevře školu a představí žákům Dickensovy Nadějné vyhlídky. Mladičká Matilda se ztotožní s viktoriánskou dobou popisovanou v románu a uniká tak ve své fantazii z krutého světa, ve kterém je nucená žít. Armáda tzv. Rudých kůží připravená zničit případné povstalce se blíží. Matildě se líbí Pip, proto napíše jeho jméno do písku, což odstartuje vlnu dramatických událostí. Rudé kůže se domnívají, že Pip je vůdce rebelů a chtějí ho dostat za každou cenu. Skvělý příběh o síle představivosti, kdy fikce může mít až katastrofální následky. (HBO Europe)

(více)

Recenze (69)

zbyshek 

všechny recenze uživatele

Moc lidí o tomto filmu zřejmě neví, a to je velká škoda. Mr. Pip je po příběhové stránce skvělý film. Velmi zajímavé prostředí domorodého kmene zmítaného válkou, v které ani děti nejsou v bezpečí. Skvělé zakomponovaný skoro až dětský příběh s krutou realitou války. Výtečný Hugh Laurie působil o hodně lépe než jako Dr. House, výkonu Xzannjah musím smeknout, nezkušená herečka zahrála brilantně. V druhé polovině filmu už to bylo opravdové drama se zápletkou s fiktivní postavou, která všechno změnila. A ukázala, jak jedna knížka dokáže změnit, či zmařit životy. 80%. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Shlédnuto v době Challenge Tour 2015: 30 dní se světovou kinematografií. Film ve kterém se prolíná život obyvatel Papuy: Nové Guiney, v politicky velmi nestabilní a konfliktní zemi s románem Charlese Dickense Nadějné vyhlídky.Laurie je zde opět nesmírně charismatický jeho úlohou je zžívat se s místními domorodci, učit je a poznávat moderní svět a kulturu, četbou již zmiňovaného románu. Víra, kultura, válčení, metaforizmus a svým způsobem poetika, toť společným jmenovatelem tohoto silného dramatu. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $1,714Tržby Celosvetovo $974,000▐ snaha o veľké umenie ale Andrew Adamson proste nie je ten pravý pre takýto dramatický žáner, nedokáže to predať, snaží sa aj pritvrdiť na drsnosti ale ako celok to príbehovo vyšumí do vzduchu /40%/ ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* Tento film je velmi vysoce hodnocený u mých spřízněných duší, a proto jsem si ho vlastně pustil. Nemůžu říct, že by si vysokou známku nezasloužil, ale asi musí mít divák na něj náladu. Je to pomalý, komorně laděný a hodně smutný film a ještě když víte, že je to podle skutečného příběhu, tak o to víc je z něj úzko a čpí z něj ta beznaděj. Proto mu nedokážu dát vyšší známku, ale u mě jsou 3 hvězdičky zase docela slušná známka a artový fajnšmekr by si mohl užít. Obsazení je kvalitní, i když jsem si na Hugha musel zvykat a viděl jsem v něm stále Dr.House. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 0 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 0 /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Ale jo, tak já půjdu proti proudu. Těšil jsem se na Hugha Laurieho v nějaké jiné roli, než Dr.House. Hehe, vlastně jsem i poprvé slyšel jeho originální (nedabovaný hlas), zvláštní. Pravdou je, že mne bohužel nezaujal ani děj filmu, ani jeho zpracování. Tudíž tak nízké hodnocení. Holt každému sedí něco jiného. 1* za Hugha. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (1)

  • Film bol natáčaný v Bougainville, Papue-Novej Guinei a na Novom Zélande. (Scraffy)

Reklama

Reklama