Reklama

Reklama

Hračky Jamese Maye

(seriál)
  • Česko Příběhy hraček Jamese Maye (více)

Také si rádi si hrajete? Klasické milované hračky se ani v době moderních technologií neztratí a oblíbený moderátor z Top Gearu James May nám ukáže, jak si s nimi užít opravdu ve velkém. Za pomoci inženýrů, architektů, designérů a tisíců dobrovolníků z nich buduje modely v životních až nadživotních měřítkách. Co takhle celý obytný dům z Lega nebo 23 metrů dlouhý most postavený ze stavebnice Meccano, britské obdoby Merkuru? Jiní mají zase rádi modely letadel. James May proto zkusí vyrobit kopii stíhačky Spitfire v poměru 1:1 ze sklolaminátu. Jak to všechno bude držet pohromadě? Uvidíte… Více než dva tisíce dobrovolníků mu pomůžou se zahradou z plastelíny a pokusí se dát dohromady i nejdelší model železnice na světě. James May má přichystáno mnohem víc úžasných překvapení, a navíc připomene historii každé hračky. Hrát si, to je přece koníček, za který se nikdo nemusí stydět. (TV Prima Cool)

(více)

Recenze (28)

subic 

všechny recenze uživatele

Ne všechny díly jsou tak zábavné, vyzdvihl bych především díly Stavba autodráhy podle bývalého okruhu Brooklands, Obnova 16kilometrové trasy mezi Barnstaplem a Bidefordem pomocí modelů vlaků, Opakovaný pokus postavit modelářskou vlakovou trať, Stavba domu ze tří milionů kostek Lega, možná ještě Stavba mostu v Liverpoolu ze stavebnice Merkur, zbytek je docela nuda. Okořeněno velmi specifickým humorem Jamese Maye a to se mi líbí, vážení diváci. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad jak využít volného času :D...Co budu asi tak dělat???hmmm složím si most. Přiznám se, že nejsem vůbec milovníkem Top Gearu a nikdy nebudu, ale tenhle chlápek má něco do sebe a hlavně ten nápad je docela fajn sledovat ho. Konečně něco co neopisuje koncept z jiného pořadu ale je to veskrze jímavé a originální. ()

Reklama

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Zapomenuté hračky se kterými si už moc dětí nehraje, jejich otřepání a zvětšení dětských snů. Je libo dům z lega a vyzkoušet si třeba jak se v něm bydlí. Tak to jsou nevinné hračky Jamese Maye. Jednotlivé epizody: 1. Modelářství ( 7/10 ) - Stavba modelu letadla Spitfire v měřítku 1:1; 2. Plastelína ( 8/10 ) - Stavba plastelínové zahrady pro Chelsea Flower Show (květinový festival Chelsea); 3. Stavebnice Merkur ( 7/10 ) - Stavba mostu v Liverpoolu ze stavebnice Merkur; 4. Autodráha Scalextric ( 9/10 ) - Stavba autodráhy podle bývalého okruhu Brooklands; 5. Vláčky ( 7/10 ) - Stavba domu ze tří milionů kostek Lega; 6. Lego ( 9/10 ) - Obnova 16kilometrové trasy mezi Barnstaplem a Bidefordem pomocí modelů vlak; 7. Velký vlakový závod ( 8/10 ) - James se vrací, aby se opět pokusil postavit modelářskou vlakovou trať. / Viděné epizody *7.dílů / Postupem času zhlédnu vše ( Hodnocení: 8/10 ) ()

Cheeker 

všechny recenze uživatele

Sestavováni Spitfire v měřítku 1:1 bylo úžasné. Ono už i modelaření v měřítku 1:72 nebo 1:48 začíná být věda, ale oproti tomuhle je to primitivní. Lepím jen pár let, je mi 18 a už se mi povedlo si od všech těch výparů a lepidel uhnat menší zdravotní potíže, které doktoři ani nedokázali identifikovat a i přes jejich zákaz lepím dál. Moc se mi líbí, že se James pokusil zainteresovat do modelaření další děti a vznikl u toho takový nádherný kousek a s tím i celý pořad. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Vedle svých obvyklých parťáků z "motoristického" pořadu má James May dobrou roli zábavného doplňovače vět kolegů, který pokud promluví, jde v zásadě o perlu. Pokud ovšem stojí celý pořad výhradně na něm, vytrácí se jeho kouzlo navozované hranou rolí a přihlašuje se o slovo jeho pravý pedantský a studeně egoistický charakter, který by pro mě byl chvílemi k nevydržení, pokud bych měl tu čest s ním na něčem dělat. Téma pořadu je nanejvýš zajímavé, ale z těch 10 dílů se povedla ani ne polovina. Vše záleží výhradně na absurditě a zároveň zábavnosti projektů, které se rozhodne s danými hračkami vytvořit. Vytvořit,, on v podstatě na nic celý pořad nesáhne, ale konečné smetany si lízne rád. 65 % ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Pořad drží od 16. října roku 2009 rekord v "Guinnesově knize rekordů" za nejdelší autodráhu na světě, jejíž délka měřila neuvěřitelných 2 953 mil, tedy 4 752 km. (P. J. D.)

Reklama

Reklama