Reklama

Reklama

Utajená bible

(seriál)
  • Velká Británie Secret Bible, The
Velká Británie, 2008, 47 min

Obsahy(1)

Můžou historické důkazy a moderní věda vrhnout světlo na otázku svatého grálu nebo apokalypsy?
Po jednodílném speciálu Vám přineseme i nový třídílný seriál.
Ponořte se do mýtů a záhad legendárního středověkého řádu templářských rytířů. Světové pozornosti se mu dostalo díky knize Dana Browna Da Vinciho kód, kde jsou prezentováni jako ochránci svatého grálu. Moderní konspirační skupiny se domnívají, že templáři nadále žijí v utajení a stále opatrují záhadný poklad. S pomocí historických ukázek bitev a tajných rituálů oddělíme fakta od fikce.
Žil zde muž, jenž uzdravoval nemocné, konal zázraky, byl nazýván synem Božím a tři dny po své smrti vstal z hrobu. Jeho jméno bylo Apollonius z Tyany a nebyl sám. Proč se kolem prvního století n.l. v prostoru kolem Středozemního moře objevilo tolik kazatelů, kteří prý konali zázraky. Proč se udržel kult Ježíše a proč Ježíšovi rivalové neuspěli?
Toto jsou dny zázraků a divů, katastrof a ničení, hurikánů a tsunami... jsou to ale dny poslední, jak je prorokováno v Bibli? Mnoho lidí věří, že Apokalypsa je na dosah. Podívejme se na proroctví, jež hovoří o konci světa a porovnejme je s nové odhalenými vědeckými fakty. Je "Apokalypsa" opravdu jen poetickým označením z 1. století? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

samoss 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem díl apokalypsa. A je to zajímavý díl, ale všechno to jsou jenom doměnky. Donutí Vás to možná přemýšlet, ale takových to spekulací na toto téma je mnoho a ještě mnoho jich bude. ()

Reklama

Galerie (1)

Reklama

Reklama