Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na mezinárodní škole v Jakartě vyzývá profesor svou třídu 20 studentů k myšlenkovému experimentu. Tváří v tvář blížící se nukleární apokalypse musí určit, kterých 10 z nich ukryje v podzemí a tím obnoví lidskou rasu. Rozhodnutí se rychle stává smrtící, protože všichni ve skupině se obrátí proti sobě v zoufalém boji o přežití, který stírá hranice mezi teorií a realitou... (Weasley)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (158)

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Nápad o imitovanej apokalypse, ktorú sa snaží prežiť skupina filozofov sa mi pozdáva. Bavili ma sledovať diskusie, kde 21 osôb argumentuje prečo by malo miesto v kryte pre desiatich patriť práve im. 2/3 filmu hrá na logiku, dialógy prinášajú zaujímavé postrehy a prestrihy do fiktívneho krytu zobrazujú život v ňom. Oceňujem originalitu, zároveň že sa prítomní nepúšťajú do hysterických excesov a konflikty rieši s nadhľadom. Lenže posledná tretina nepochopiteľne opustí logické myslenie a rozhodne sa pre teóriu náhody aká je pre záchranu nášho druhu najmenej pravdepodobná. Filmu by rovnako slušil kratší strih, tak asi o 20 minút. Inak zaujímavý počin, len s nie celkom využitým potenciálom. ()

Dawon 

všechny recenze uživatele

Ach, filozofie, ty proradná, v životě tolik užitečná vědo. Skupinka náctiletých pseudointelektuálů v čele s panem učitelem, který je asi tak trochu blázen a sociopat, nám předvádí, jak se dá báječně zabít poslední středoškolské dopoledne na tropickém ráji pro privilegované smrady. Což takhle střihnout si pár nesmyslných experimentů a rozjímat nad nejhlubšíma hlubinama lidské duše a nad chladnou logikou, která nás všechny neovladatelně zachvátí na pokraji záhuby? A což takhle protkat to celé jen těžko uvěřitelným, iracionálním chováním celé skupinky ať už vevnitř či vně oněch experimentů? Že Vám ani tohle nestačí? A co kdybychom to celé posypali skupinkou mladých, krásných a dokonale vysportovaných lidí, z nichž, pana učitele nevyjímaje, nikdo nemá na těle ani gram tuku? Vše a ještě mnohem víc Vám totiž tento skvost americké kinematografie nabízí! A pokud by se mezi Vámi přece jen stále našlo nějaké zatoulané štěnátko, které by si cestu k tomuhle kousku nedokázalo najít, tak vězte, že nechybí ani ona pomyslná třešnička na dortu v podobě grandiózně retardovaného finále. Skoro si až člověk po shlédnutí říká, jestli on náhodou pan rejža nebyl filozof. ()

Reklama

Larsis 

všechny recenze uživatele

Velmi netradiční film s velmi pro film netradičním tématem. Ačkoliv se primárně jedná o psychologický námět, snímek utíká překvapivě rychle a svižně. První půlka (logická) rozhodně lepší než ta druhá (hra na city), což je myslím škoda, protože konkrétně z tohoto tématu by se dalo vytřískat mnohem víc. Ale to už je na delší "filosofování"... :) ()

panvasik 

všechny recenze uživatele

Předem říkám, že nic nevím... Sám vlastně si nejsem jistý jestli bych neměl dát 4* nebo 2*, protože si fakt nepamatuji, kdy jsem byl naposledy u filmu, tak zmatený, je to divný film a já si ani nemůžu pořádně na něj udělat názor, protože jsem to ani pořádně nepochopil. Postavy ve většině případu plytké a nezáživné, takže když se někoho rozhodli nechat na pospas smrti nebo někoho rovnou střelili do hlavy, tak mi to bylo celkem jedno. Přemýšlím taky nad scénářem filmu a že se mi docela dobře poslouchal dialogy k filmu.  Co mi vyloženě vadilo byl pan učitel, který hodně připomínal pár různých pánů z minulosti. 5/10 ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl výběr těsně vedle. Hovadina první třídy. Hrátky s myslí dobře, ale opakovat pořád dokola, co by kdyby, nekdyby je fakt neuvěřitelně nudné a zcestné. Otázka, kdo bude žít a kdo zemře. Ty seš architekt, ty zahradník..Co budeme potřebovat? Jako by v "novém světě" někdo řešil, jestli se nám hodí víc veterinář, nebo tanečnice. A proč by vůbec se mělo rozhodovat o tom, jaká profese bude žít a která ne. Když lidé v krizových situacích jednají úplně jinak, než v těch, co kdyby..Ještě bych se do toho zapomotala, nelíbí se mi takhle uvažující film, který v konečné fázi je úplně jednomyslný a zpropadený. ()

Galerie (140)

Zajímavosti (4)

  • Z posledního krytu odchzí 10 lidí, ale na lodi jich je již jen 9. (LERw!g)
  • Film měl soutěžní premiéru na festivalu Neuchâtel International Fantastic Film 7. června 2013. Nepodařilo se mu sice získat žádnou cenu, ale od divák se dočkal kladných ohlasů. (Terva)
  • V jednej scéne v bunkri hrajú študenti Shakespearovu hru "Othello." (Astonko)

Reklama

Reklama