Člověk se připraví na romantickou story, jak je psáno hned v úvodních titulcích a ejhle, ona se ani tak nekoná. Místo ní dostaneme poměrně nahrubo otesaný, ruční kamerou natočený a chvílemi dokumentarizující snímek o comming outu jednoho Alžířana. Formálně je snímek zajímavější než příběh samotný. (Co také po stopadesaté točit o comming outu, že?) Je to právě zakomponování až dokumentárně působících sekvencí o historii života homosexuálních menšin v Maghrebu (oblast na severu Afriky, západně od Nilu zahrnující například Alžír, Maroko, Lybii, Tunisko...), exotické prostředí a poměrně syrové snímání všedních dní hlavního hrdiny, co člověka upoutá na tomhle filmu. Stejně tak jsem ocenil pozvolné a jemné náznaky věcí příštích. Takhle decentně a bez intimností natočit milostné vzplanutí hlavního hrdiny ke svému prvnímu muži tak, aby to diváka nenudilo a aby to snímku neubralo na atmosféře, je obdivuhodné. Škoda jen toho zbytečně nakýčovatělého konce. (V roce 2003 obdržel režisér a spoluator scénáře Rémi Lange za snímek hned tři ceny na minoritních festivalech a IMDB hlásá 7.2 bodů z 10.)(5.8.2011)