Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zdá se, že to bude úplně obyčejný den. Čtyři velmi rozdílní lidé dělají každodenní rozhodnutí, která se v tu chvíli zdají být zcela triviální, ale nakonec se jim kvůli nim zcela změní život a všechny zúčastněné čeká násilný ničivý konec.
Čtyři zcela odlišné životní osudy se setkají v jednom, zdá se, obyčejném dni. Franzis Namazi je gambijský imigrant, jenž nově přijel do Švédska a chystá se vzdát svého malého obchodu s africkým uměním. Právnička Karin Carlsson-Saidová se právě chystá udělat důležitý krok ve své kariéře. Její manžel Moses musí poslat peníze svému nemocnému otci do Ugandy, jenže nastane problém s transakcí. Navíc má těžkosti s udržením své práce sociálního pracovníka. Bosse je televizní celebritou, jenž zjistí, že ho vyhodili z jeho vlastní show a navíc přistihne svou ženu s jiným mužem. Håkan je okouzlující herec, má ovšem zásadní problém s alkoholem a nyní opět potřebuje pomoc od své právničky Karin Carlsson-Saidové. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

Tanner 

všechny recenze uživatele

Nejvykonstruovanější film, co jsem kdy viděl. Scénáristi se evidentně rozhodli, že několika postavám se v jednom dni musejí stát snad všechna myslitelná příkoří; chybělo snad jen, aby jim onemocněl pejsek. Na filmy o "obyčejných dnech" "obyčejných lidí" s propletenými liniemi si potrpím, ale tohle bylo tak přitažené za vlasy, že opravdu víc dát nemohu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Všiml jsem si, že tento film na imdb.com nemá příliš valné hodnocení, přesto jsem ho chtěl vidět už jenom proto, že je ze Švédska. Na první pohled nevypadá nijak zajímavě, ale během sledování mi došlo, že se tu Seveřani pokouší o něco podobného, co zkoušeli Amíci se Zkurveným Pátkem nebo Mexičani s Babelem a 21 gramy. Jednoduše řečeno se tu míchá směska lidí s různými životními úděly, které se ale spojí v jeden na konci filmu. Někteří mě zajímalí víc, někteří mě zajímaly míň. Kdyby tam ale nebyl Danny Glover, asi bych měl co dělat, abych film dokoukal. S ním to ale mělo nápad, který nejenom, že dobře fungoval, ale také se snažil zodpovědět pár otázek, které se ve Švédsku v současnosti řeší. Tedy co se týče emigrantů. Taky proto jsem nakonec hodnotil tak, jak jsem hodnotil. ()

Reklama

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Tenhle film by si měli do omrzení promítat naši xenofobové a islamofobové, kteří dne vykřikují na netu své nenávistné výlevy... Je to film a výpověď o naší době. Době stresující honby za kariérou, kde člověk nestíhá vůbec nic, protože je neustále zmítán řadou povinností najednou a neví, kam dřív skočit, navíc se mu do cesty hází jedna byrokratická překážka za druhou, takže nervy nakonec vypovídají tak, že je nabíledni velká tragédie. Žena, která má muže s arabským jménem, se má prezentovat v televizi pod svým rodným příjmením, neboť jméno Saïd by mohlo diváky provokovat. Jejímu manželovi blokují úřady zaslání peněz jeho těžce nemocnému otci do Ugandy, protože lidé s příjmením Saïd jsou po 11. září vesměs podezřelí z terorismu. Starý černoch z Gambie přijel prodávat domorodé dřevěné sošky a chce do Švédska dopravit i svoji rodinu, jenže jeho podnik zkrachoval a on nemá peníze vůbec na nic, jenže na sociální podporu nemá nárok. Vše se odehrává v jediném dni. Samotný film je stresující i pro toho, kdo se na něj dívá, a je tvrdou obžalobou současného liberálního kapitalismu, byrokracie EU a nesmyslných opatření USA v pofiderním boji s terorismem. Jsme skutečně tak zlí? ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

O tomto filme viem už pár mesiacov, ale odrádzala ma téma imigranti a viac dejových línii. Mám negatívne skúsenosti s takouto naratívnou štruktúrou filmov. Totiž, ak je viac ako jeden hlavný hrdina, býva to často skratkovité a povrchné. Presvedčil ma fakt že tu v roli Karin hrá Tuva Novotny http://www.csfd.cz/tvurce/16772-tuva-novotny/, ktorá je pre mňa vždy indikátorom kvality obsahu filmu. A tak to bolo aj teraz. Je to obyčajný a aj povrchný, ale veľmi ľudský artový film, do ktorého sa ľahko vcítite, hoci má pár hluchých miest. Za obraz života takého obyčajného a ťažkého aký naozaj je dávam 100%. ()

Aldanar 

všechny recenze uživatele

"Pro lásku", jak se film v doslovném překladu jmenuje, je o jednom nepovedeném dni rozličné skupiny lidí, kteří se náhodně střetnou. Prim hrají ve Švédsku bežné problémy - konfrontace se striktním systémem, odlišná kultura Švédů/přistěhovalců, diskriminace (přes švédskou otevřenost imigrantům a menšinám). Líbil se mi jiný pohled na věc než nabízí v podobných filmech Hollywood. Co se mi však nelíbilo byly až přílišné náhody a opětovné setkávání všech aktérů. Působilo hodně uměle. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie sa uskutočnilo v Malmö. (Arsenal83)

Reklama

Reklama