Reklama

Reklama

Tohle je vivisekce

(neoficiální název)
  • USA This Is Vivisection
všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Švýcarsko / USA, 2007, 26 min

Obsahy(1)

Film poskytuje ojedinelú príležitosť nahliadnuť do uzavretého sveta pokusov na zvieratách. Použité zábery prezentujú každodennú realitu najrôznejších brutálnych experimentov, ktorým sú vystavené denne milióny zvierat. Pre vcítenie sa do ponurej atmosféry laboratórií nevystupuje vo filme žiadny rozprávač, iba hrôzostrašne znejúce vyjadrenia niektorých vedcov. (whack)

(více)

Recenze (6)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Video ke zhlédnutí ZDE WARNING Jedno z nejvíce drsných videí o týrání a pokusech na zvířatech, které ukazuje bez servítek absolutně vše od topení, injekcí až k řezání a očkování rakovinnými buňkami. ()

whack 

všechny recenze uživatele

Odporné zábery bláznov, ktorý sa ukájajú mučením zvierat. Napríklad prasa, ktoré zaživa spaľujú plameňometom, povedzte mi, ako toto prispeje k záchrane ľudských životov. To, že vivisektori sú úchylní psychopati, ktorí nielenže zabíjajú zvieratá, ale aj ľudí, môžem podčiarknuť touto skvelou túžbou o budúcnosti jedného z nich: "Potrebujeme psychochirurgický program pre politickú kontrolu spoločnosti. Cieľom je fyzická kontrola mysle. Každému, kto vybočuje z predpísaných noriem, bude môcť byť operačne upravený mozog. Človek nemôže mať právo vyvíjať svoju myseľ, ten druh liberálneho pohľadu je veľkou výzvou. Musíme elektricky kontrolovať mozog. Jedného dňa aj armády a generáli budú ovládaní elektrickou stimuláciou mozgu." (Jose Delgado, vivisektor a profesor fyziológie na Yale University) ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Lidský druh si vytvořil představu pekla ve své fantasii. Zkurvený sadistický zmrdi, kteří si říkají vědci, vytvářejí peklo ve svých laboratořích. Žádný zvířecí druh nezůstane ušetřen těchto nepochopitelných a zbytečných experimentů. Bolest, utrpení a vysvobození v podobě smrti. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Nebývala jsem agresivní, ale teď bych si strašně moc přála dostat všechny ty psychopaty do jedné velké laboratoře a vyzkoušet si na nich všechny jejich oblíbené pokusy. V tomto případě jsou povoleny 100% ztráty. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Áno, toto je vivisekcia, akurát problém bol, že nenapísali aspoň v titulkoch skadiaľ je daný záber, kedy bol urobený, prečo, nie sú tam rozhovory dané normálnejším spôsobom, lebo iba vypísanie je nedôveryhodné, aj keď zrejme všetko to bola pravda a je smutné, že mnohí to berú ako odrazový mostík k ovládaniu ľudí. Zvieratá si toto nezaslúžia, isto na rôzne testovanie liekov proti rôznym chorobám občas používame potkany ako to najmenšie zlo, no niekedy mám pocit, že prírodnými prostriedkami by sa veci dali liečiť lepšie a že niekedy sa to nielen s biznisom, ale aj s testovaním liekov preháňa. Nebudem riešiť iné pokusy, ktoré na zvieratách takto robia, najmä s ich mozgami, či iné testy na bolesť, lebo to bolo príliš. Dúfajme, že sa toto zakáže, kde sa len bude dať, lebo len obmedzenie je málo a nejde tu o prežitie, že silnejší musí pre jedlo zabiť slabšieho, ale ide tu o niečo choré, prvý stupienok k pokusom podobným tým, čo robil Mengele v koncentračných táboroch alebo ako som nedávno videl foky z nejakého väzenia, kde americkí vojaci mučili väzňov a aj sa tam nejaká vojačka s úsmevom odfotila so zohavenou mŕtvolou. Dokument mohol byť presvedčivejší po formálnej stránke, keďže možno niekto tomu nebude chcieť veriť, tému mali rozviť, ale som rád aj za toto, lebo ľudia často nevedia. ()

Reklama

Reklama