Reklama

Reklama

Recenze (4)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie s trochou napětí. Jo, a několika dětinskými čáry. Ne, horor to opravdu není, ale v tomto případě to na škodu až tak není, protože film je to dobrý i tak. Sice herecké výkony jsou dost špatné, a to i u představitelky hlavní role, jakmile měla zahrát nějakou emoci, vypadla hůř než ochotnice na divadle. Ale byla hezká - a hlavně nečekaně odvážná. Kdo by to byl řekl, že ve Finsku v roce 52 byli tak málo puritánští a nevadilo hned několik různých záběrů na její odhalené tělo. A bylo nač se dívat, takže atmosféra byla značně uvolněná, veselá a dráždivá. Super. Škoda slaboučkého závěru a až příliš bezstarostně komediálního tónu, nahánění čarodějky vesničany mohlo být temnější, ale to je detail. Důležité je, že se na to kouká dobře. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Bohužel film je spíše romantický. A taky dost nudný. Těšil jsem se protože Finský starý horory nevidím každý den, ale bohužel první půlhodina je nudná konina kde každej chodí sem a tam a kecá s nikým. Pak se objevý čarodějnice a zamiluje se. Pak je to další kravina která se snaží být více než je. Pár scén je dokonale k smíchu(scéna s mrtvým koněm). A celkově mám co dělat nedat filmu 1*. Bohužel minulo mě to dokonale. ()

Reklama

fragre 

všechny recenze uživatele

Při vykopávkách v bažinách naleznou archeologové starý hrob s tělem probodeným kůlem. Přes varování domorodého kopáče archeologové kůl vytáhnou. Po následné bouři je ve výkopu nalezena nahá dívka, která je hnedle všeobecně považována za znovuzrozenou čarodějku. Ta se má čile k světu - kdekterému muži poplete hlavu a již svou existencí popouzí bodré a pověrčivé vesničany. Konečné vysvětlení odpovídá žánru filmu, který není horrorem, ale romantickou komedií s mysteriózními prvky. Byl by to sotva průměrný film, nebýt hereckého výkonu čarodějky, který je působivý. Ta směsice nevinnosti, živočišnosti a vyzývavosti je dráždivá. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Tieto staručké cukrovinky milujem. Avšak túto fínsku bájku o čarodejnici by som nezaradila ako horror, skôr za mysterióznu komédiu. Musím takto hodnotiť žiaľ len filmársky um a na svoju dobu aj odvážnu čarodejku. Výborná réžia no neviem sa zbaviť pocitu , že ten záverečný odkaz patril aj miminkám. Budiž . Na tú dobu s tak výhražným titulom ( po fínsky určite iný) zábavná historka, ktorá podobne ladených divákov iste poteší. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama