Reklama

Reklama

Svět gangů

(seriál)
  • USA Gang World
USA, 2010, 2x48 min

Obsahy(1)

Neohrožený, syrový pohled na původ a vývoj nejbrutálnějších a nejnebezpečnějších gangů ve Spojených státech. Po skromných začátcích uprchlíků z El Salvadoru nyní gang MS-13 šíří hrůzu v amerických ulicích a brutálně útočí mačetami na každého, kdo mu zkříží cestu. Odhalíme také kriminální kulturu motorkářských gangů jako jsou Hell´s Angels, Mongols a Outlaws. Po desetiletí jsou tyto klany spojovány s množstvím napadení, únosů a vražd a dnes využívají sílu své image k šíření smrtícího poselství po celém světě. Poznejte, jaký je život v jejich světě a sledujte práci policejních složek, které dělají maximum pro to, aby gangy v životu nebezpečné a stále trvající hře na kočku a myš zkrotily. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

MzK 

všechny recenze uživatele

viděl jsem pouze díl „Motorkářské gangy (Hells Angels, Mongols & Outlaws)“. Je na youtube v CZ. Zajímavé téma, ale bídné zpracování. Nejvíc mi vadilo nezaujaté rádoby dramatické komentování události, při které se vlastně nic nestalo. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Téma vysoce zajímavé, zpracování tak nějak americky ( nejlepší, nejdrsnější... kdo spočítá počet slov s předponou nej- , tak se asi víc pobaví) jenom tak pro přehled . Hloubka dokumentu hrozně malá, skoro jen nějaké výpovědi ve stylu wow. Taky mne iritovali opakující se záběry. Daleko více mi o tématu motorkářských gangů řekl seriál Gangland undercover, který je inspirován skutečností, kdy se jistý Charles Falco infiltroval do gangu Vagos. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Titul "Svet gangov" (Gang World) bol vyprodukovaný v roku 2010. Mala to byť autentická, surová sonda do najnebezpečnejších a najobávanejších zločineckých gangov pôsobiacich v Spojených štátoch amerických. Bol to zaujímavý a odvážny projekt, ktorý mal mať formu dokumentárneho seriálu. Je škoda, že sa podarilo natočiť iba dve zhruba päťdesiat minútové časti. Prvá z nich sa zaoberá pouličným gangom MS 13 (Mara Salvatrucha), ktorý bol založený Salvátorskými prisťahovalcami v osemdesiatych rokoch minulého storočia v kalifornskom meste Los Angeles. Druhý diel sa venuje kriminálnej činnosti najväčších, vysoko organizovaných zločineckých motorkárskych gangov v USA (Hell´s Angels, Mongols, Outlaws). **** ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

První díl: MS-13, latinsko-americký gang ze Salvadoru, který vyznává vše, co je spojeno s klasickým pouličním gangem. O MS-13 jsem neslyšel, evidentně je to ale pěkná sebranka. V podstatě všechny pouliční gangy v USA jsou na stejné brdo, od "znakové" řeči přes rap až k barvám a šátkům. Raději bych se podíval na serióznější zkoumají MTV zpropagovaných gangů jako Bloods a Crips, které tají spousta romantiky skrze nejpopularnější rapery (The Game, Snoop Dogg ...), ale tvůrci nabídli hispánce. Je to vlastně úplně jedno, historky aktivních stoupenců gangu se mohou aplikovat na kterýkoliv jiný. Měl jsem jenom pocit, že ti, co otevřeně mluvili na kameru (nemaskovaní), byli šíleně malé ryby hlidající úplné hovno, takové drsnější variace na češké "gangsta" idioty, co mají za fotra milionáře. 70% http://youtu.be/E2DV49K-3a8 ................................................................................................................ .......................................................................................... Druhý díl: Motorkářské gangy jako Hells Angels, Mongols atd. Tato voda je pro mě naprosto nezmapovaná, vousače s pivasem na motorce, co si hrajou na tvrďáky máme i tady v ČR. Jsou to ale kašpaři o proti originálu ze zámoří. Tento díl mě bavil mnohem více, protože jsem o nich téměř nic nevěděl. Motorkářské gangy jsou zaměřené na stejné věci jako ty pouliční, ale s jinou filozofií života jejich členů, proto bylo zajímavé se o nich něco dovědět. Pro běžného Američana paradoxně někteří z nich symbolizují posledního svobodného ducha původní svobodné Ameriky. Pro mě to jsou tupé prasata na motorce. Zábavný paradox pro tuzemského diváka je v tom, že jedna generace obviňuje tu mladší z toho, že si hraje na černošské gangstery, a pak si zapne Sons of Anarchy a sní o životě na motorce, plného děvek, chlastu a kokainu. 80% http://youtu.be/7Sz4RTbMuy4 ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Shlédl jsem první díl o MS-13. Ve zdegenerovaných Spojených státech pestrých ulice přes den patří rodinám s dětmi a večer gangů. Nevěděl jsem když někde projdu v modrém tričku tak mi zmlátí nebo zabijí. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama