Reklama

Reklama

La flor de petalos de acero

  • Itálie Il fiore dai petali d'acciaio (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Bohatý lekár Andrea Valenti (Gianni Garko) nešťastnou náhodou zabije svoju milenku. Následne sa ale stane obeťou vydierania... (westerns)

Recenze (2)

pepua 

všechny recenze uživatele

Doktor Andrea Valenti během hádky nešťastnou náhodou zabije svou milenku Danielu a těla se zbaví. Evelyn, nevlastní sestra Daniely, ale nahlásí na policii její zmizení a vzhledem k tomu, že auto Daniely je nalezeno kousek od bytu Andrea, stává se tak doktor hlavním podezřelým... Protože je Andrea chirurg, těla se zbaví pro fanouška gialla, potažmo hororu obecně sympatickým způsobem a tato scéna také patří k těm nejlepším ve filmu. Jak se může příběh vyvíjet leccos naznačí již jedna scéna v úvodu, ve které je odhalen lesbický vztah mezi Danielou a Evelyn, což se zpravidla děje, až když je dějová linie více rozehrána. Ale o překvapení samozřejmě nebude nouze ani v tomto giallu. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Čisté giallo to není, i když náznaky tento snímek má. Dvě vraždy však nejsou moc a Gianni Garko při porcování mrtvoly použije jako správný chirurg (kterého v tomto snímku pravdu ztvárňuje) gumové rukavice, ale ty mají do klasických černých hodně daleko. Závěr se moc očekávat nedal, neboť nás tvůrci od začátku chytře vodili za nos v ohledu první vraždy. Nic převratného v těchto filmových vodách, ale propadák to také není. Zasloužený průměr a Paola Senatore opět nezklamala. ()

Reklama

Reklama