Reklama

Reklama

Největší tankové bitvy

(seriál)
  • Kanada Greatest Tank Battles
Kanada, 2010, 20x45 min

Režie:

Mick Grogan

Kamera:

Derek Rogers

Hudba:

Richard Pell

Hrají:

Robin Ward (vypravěč)
(další profese)

Cyklus dokumentárních rekonstrukcí.
Jednotlivé díly: 1.-El Alamein
2.-Kursk, operace Citadela
3.-Prochorovka
4.-Normandie
5.-Arracourt
6.-Ardeny I.
7.-Ardeny II.
8.-Hochwaldský les
9.-Yom Kippur
10.-Perský záliv
11.-Korea
12.-První monstra
13.-Francie 1940
14.-Itálie 1943
15.-Tunis
16.-Ludwig Bauer
17.-Šestidenní válka
18.-Sinaj 1973
19.-Pobaltí 1944
20.-Stalingrad (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (69)

Gulde 

všechny recenze uživatele

Nemám tenhle dokument příliš v oblibě. Není pochyb o tom, že svědectví pamětníků je vždy přínosné, a to tomuhle dokumentu člověk upřít nemůže. Ale co mě irituje, jsou za prvé ty neustálé renderované animace, které veskrze nemají žádnou výpovědní hodnotu, snad jen pro člověka, který není druhou světovou válkou políben, ale to by zřejmě šlo nahradit i běžnými dobovými záběry. Druhou věcí, co mi dost kazí dojem z celého dokumentu, je ta dynamická "akční" hudba která zní v pozadí. To ve mne vyvolává pocit, že autoři z toho chtěli udělat spíše akční podívanou, než důstojný dokument. ()

Duoscop 

všechny recenze uživatele

Často se opakující dialogy a až moc počítačových záběrů. Chápu že při velkých tankových bitvách nebylo moc příležitostí pořizovat nějaký materiál ale přece jen těch dobových záběru mohlo být více. Průměrný seriál který nepřináší nic moc nového ale představuje nám válku z pohledu kabin tehdy nejlepších tanků. ()

Reklama

umbjaz odpad!

všechny recenze uživatele

propaganda, jak má být. aneb jak jinak chcete sehnat větší počet dobrovolníků. lživé informace i padlích a celkovích ztrátách, nic neříkající rozhovory s lidma, co seděli v tom monstru a snažili se zabít ty na druhý straně. cíleně sestříhané věty výce vypovídajících pro dosažení co největšího emočního účinku. a samozřejmí všudypřítomný patriotizmus... rád bych s epodíval na nějaký document, kde na konci neříkají: "Tak Amerika opět zachránila svět před komunisty." ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Dokážu si představit dokument, který rekonstruuje průběh skutečných bitev a s využitím možností 3D animace to dělá věcně, vkusně a přehledně. Dokážu si představit dokument, který umí mixovat výpovědi jednotlivých vojáků s autentickými záběry, počítačovou animaci a dostupné informační zdroje tak zručně, že si člověk připadá skoro jakoby se bitvy zúčastnil. Dokážu si taky představit dokument, který podává informace v souvislé a logické sekvenci a jehož tvůrci chápou význam slov "postup", "příčina" a "následek". Největší tankové bitvy ale takovým dokumentem rozhodně nejsou. Bohužel. ()

KRYSIOPICE 

všechny recenze uživatele

Nevadila mi ani tak horší grafika jako neustale se opakování děje a předbíhaní ve vypravování za účelem udržet diváka u televize. Další mínus je často šetření na modelech. Tak například v epizodě z bitvy o Francii si animatoři ušetřeli práci a místo celé škály tanků bojujících na straně němců předvedli pouze PzKpfw III. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama