Reklama

Reklama

Pawel nedávno dosáhnul 30 let a žije se svým otcem Zygmundem. Společně dováží second-handové zboží ze severu Francie na jih Polska. Na zpáteční cestě z jedné z „obchodních cest“ je Pawel šokován odhalením fotografie svého otce na přebalu polských bulvárních novin. Vedle jeho jména je titulek „zrádce“. Zygmund, hrdina v boji proti totalitě a uznávaný člen pracovního hnutí „Solidarnosc“ z 80. let, je nyní náhle obviněn, že byl tajným informátorem komunistického režimu s krycím jménem KRTEK. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (20)

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Krt je film určený hlavne strednej generácií, ktorá si v danom období čo to odžila. Mladého človeka tento kúsok nezaujme tak, akoby si film zaslúžil, za čo vo veľkej miere vďačí svojmu pomalému tempu. Aj keď som bol z tohto filmu po projekcii sklamaný, cítim, že by Lewandowski v budúcnosti mohol natočiť snímok, ktorý nebude len dobre vyzerať a mať zaujímavý nápad, ale bude mať aj poctivé tempo. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Rodinná dráma s politickým pozadím, ktorá utečie ako voda. Poľské vyrovnávanie sa s komunistickou minulosťou má podobné črty ako to naše. Tiež tam bolo veľa eštebákov, tiež ich je asi veľa doteraz v politike, ale nie je vždy isté, či tá spolupráca bola dobrovoľná, či nedobrovoľná, alebo len nastrčená. Tento film zahmlieva pravdu až do konca, aby prišiel s prehnaným rozuzlením. ()

Reklama

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Tyhle tendenční filmy už mě neberou a pokud ještě na kameru tvůrci nalepí šedomodrý filtr tak ámen.Člověk si klade otázku proč všechny postkomunistické země natáčejí tuhle tématiku.No - proč?To můžeme jít rovnou za čáru ,kdy církev upalovala "kacíře" atd atd.Politika mě nikdy nebrala a ani teď nebere. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Až zas bude Hřebejk točit o české minulosti, ať si pustí tenhle film o vině a nejistotě, minulosti ovlivňující současnost. Jednoduše, drsně, jasně. Uvěřitelně. Postavy nejsou žádná paka jako z českých filmů, není nutné si vypomáhat emigrantem a rvát sem kulervoucí scény z Národního muzea. Syrové a prosté drama, založené na vztazích, uvěřitelných charakterech, prokreslenosti postav i prostředí a na tématu samotném, pojatém z vnitřního pohledu hrdinů. K tomu přispívá i minimalistická hudba a nevtíravá kamera, která dovedně využívá zimní exteriéry. Poláci prostě tu filmařinu umí. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Poláci mě velmi překvapili. Také se vyrovnávají se strašákem komunistické a udavačské minulosti, a činí tak v tomto filmu velice zdařilým způsobem. Na jednu stranu by to mohl být thriller amerického střihu a skoro to k tomu směřuje, ale nakonec je to pořád lidský příběh, který ukazuje, co všechno jsme ochotni pro rodinu udělat. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama