Reklama

Reklama

The Long Island Cannibal Massacre

všechny plakáty
USA, 1980, 95 min

Režie:

Nathan Schiff

Hrají:

John Smihula

Policie se pustila do objasňování série brutálních vražd. Vyšetřování vede inspector James Cameron, který se chce vypořádat s gaunery svým vlastním způsobem. Skupina malomocných žijící v pustině Long Islandu vytvořila teroristickou síť, zabíjí nevinné oběti a živí se jejich masem. Jejich vůdce zmutoval v nezraninitelnou zrůdu a hodlá rozšiřovat a zpevňovat svoje útočiště. Vraždami, s kterými mu pomáhá syn Jack a dvojice motorkářských bláznů, je klan stravou dobře zásoben. Když pravomocné orgány kanibalské zabijáky obklíčí, následuje masakr. (Karlos80)

(více)

Recenze (1)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Na téměř nulový filmový rozpočet téměř mistrovské dílo. Ruční kamera 8mm (při každé nové scéně je tu slyšet její zvuk), téměř '70 grindhouse atmosféra i se specifickým zrnitým obrazem, amatérismus nejhlubšího zrna, ve své podstatě jde o takové Schiffovo home-video s pár přáteli. Ale jinak Splatter/Gore-fest jak z učebnice, velmi intenzivní gore (některé gore efekty jsou opravdu nechutné, ale překvapivě povedené a hlavně uvěřitelné, jiné vyložené hloupé-že se člověk musí smát), jeden masakr tu stíhá druhý (vidíme tu rozdrcené hlavy, těla, vyhředlé vnitřnosti-šlo prý o zvířecí střeva, vůbec film obsahuje několik docela vynalézavých sekvencí, spolu se smrtícím vybavením-viz sekačka, kamenné cihly, lopaty, nějaké sekáčky, kterým je vždy jednotlivá oběť zbavena života), leckdy bez sebemenších souvislostí (částečně nějaký příběh tu je-ikdyž ne zrovna moc přesvědčivý, všechno tady připomíná spíše silný nepořádek a chaos, ale na to se tady přeci jen nehraje), dotoho všeho je tu ale namíchaná velmi slušná dramatická hudba (nejsem si ale jist, jestli nebyla odněkud přebraná), která je tu každopádně při oněch scénách strachu a násilí překvapivě dost účinná, a říkám si že v tak mizerném filmu je ji tady trochu škoda, film měl ale dokonce občas i velmi slušné napětí, párkrát jsem se tu fakt pěkně vylekal:-) Téměř neskutečné brutální gore-finále s motorovou pilou, je podle mě až nezdravě prodlužované, kde se hraje jen na to jedno, a hlavně na divákův žaludek, ale jinak moc výtek nemám (chatrná režie, mizerný střih, téměř neexistující scénář, nulové herectví, stupidní dialog, a tak podobně, to si člověk musí u podobného neumětelského filmu odpustit), tahle u nás prakticky neznámá věc, ze stejné doby jako proslulí "Kanibalové", se mi i tak docela líbila". Člověk musí být mmj. i patřičně naladěn a připraven na podobnou podívanou, nebo j sledovat opilej a bavit se. Nic pro běžné diváky, ale pro fanoušci nízko-rozpočtových gore filmů, H.G .Lewise, nebo Troma filmů, si na své určitě přijdou. Moje první shledání ze Schiffem, nedopadlo tedy tak nejhůř, a to jsem byl připraven na všechno, teď jsem zvědav ještě na jeho další dva filmy. ()

Zajímavosti (3)

  • Herec ztvárňující Zeda je bratr Johna Simhuly, který hraje inspektora Camerona. (Karlos80)
  • Pro krvavé a násilné scény byla použita prasečí střeva, rybí hlavy a kondomy. (Karlos80)
  • Ve scéně, zobrazující manipulaci s ženskými vnitřnostmi, režisér použil trup figuríny natřený několika oddělenými vrstvami tekutého latexu. Toto vytvarování však dostatečně neztuhlo a bylo spíše ochablé. (Karlos80)

Reklama

Reklama