Reklama

Reklama

Ďábel, jak ho známe

(seriál)
  • Kanada The Devil You Know
Dokumentární / Mysteriózní / Krimi
Kanada, 2011, 48 min

Obsahy(1)

Odkud se vzala známá podoba Ďábla? Jaký má význam? A proč nás zároveň přitahuje i odpuzuje? Dokument představuje Prince temnot v novém světle prostřednictvím jeho zpodobnění v umělecké a populární kultuře - od Bible až po rokenrol a internet. Budeme se pohybovat na hranici mezi náboženstvím a populární kulturou s Ďáblem jako ústřední postavou a setkáme se s odborníky z oblasti teologie, umění, kultury a hudby, jejichž výzkum je dovedl doslova "tváří v tvář" Princi temnot. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Sticks 

všechny recenze uživatele

Čo mi tam citlivo chýbalo, bol komentár psychológa. Nebolo by tiež na škodu, ukázať k čomu môže prehnané prirovnávanie k diablovi viesť dnes. Inak vcelku pozerateľné. 6,5/10 ()

blitzer 

všechny recenze uživatele

Ne příliš odborně zaměřený dokument o fenoménu Ďábla, Satana, Lucifera...whatever. Zajímavá byla část o tom, že v Bibli se o Satanovi téměř nemluví (ve Starém zákoně snad jenom v knize Job) a že si lidi tuhle postavičku vytvořili až pozdějc, když potřebovali nějakým způsobem pojmenovat a ocejchovat zlo nebo odlišnost. Taky mě pobavila část o metalu a potěšila vzpomínka na RJD a jeho "devil horns" :) Jinak to bylo takový tlachání různých lidí bez ladu a skladu (duchovní, tatér, prodavačka v sexshopu atd.). ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Názor na téma Satan a Bůh jsem už napsal u dokumentu: Satan: Vládce temnot (1998) – a nechci se jen zbytečně opakovat. Tento novější dokument dle mého příliš kvality nepobral a jako první krok bych udělal to, že bych z něj odstranil rozhovory s tou feministkou. Pokud budete pozorněji poslouchat, jistě vám neunikne, že v několika momentech si zde tvůrci i lidé co vedou rozhovory protiřečí. Dá se tu sice narazit na několik zajímavých teorií, ale i pěkných snůšek nesmyslů. To ale ať posoudí každý sám. Heavy metal, tetování, Hippies, sexshopy – to vše ovlivnil Satan coby zlá entita a projev nesouhlasu a touhy se odlišovat…“Tak určitě…“ ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama