Reklama

Reklama

Příběh vědy

(seriál)
  • Velká Británie The Story of Science (více)

Obsahy(1)

Každý okamžik každého dne prožíváme ve světě, který utvářela věda. Každý díl tohoto seriálu začíná jednoduchou otázkou, kterou si může položit každý z nás. Poté uvádí diváka do minulosti, v níž objevuje lidské příběhy, a oživuje převratné experimenty mužů a žen, kteří při hledání odpovědí změnili svět. Dozvíte se, jak věda přišla na to, z čeho jsme stvořeni, odkud pocházíme a co je za hranicemi našeho světa. Uvidíte, jak odhalila skrytá tajemství přírody, jak poskytla sílu, která vedla k pádu králů i císařů, a jak dokázala uvolnit netušenou energii z nitra naší planety. Je to příběh o tom, jak historie stvořila vědu a věda historii, a jak myšlenky, které z toho vzešly, ovlivnily moderní svět. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

honajz 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený seriál, který začne u historie, dokonce někdy i okultních záležitostí, aby pak sledováním postupného vývoje jsme zjistili, k jakému současnému vynálezu to vedlo. Vše jazykem pro lidi, kteří nemají vědecké vzdělání, zajímavě a skutečně dynamicky. ()

belinko 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála dokumentárnych seriálov, z ktorých si informácie, ktoré mi povedia i zapamätám, lebo ich podajú spôsobom, pri ktorom ich nezapamätať si nejde... ()

Reklama

Evander 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších dokumentů jaké jsem kdy viděl. Skvěle zpracovaný, poutavý, obsahující názorné ukázky experimentů a umně zasazený do odpovídající části historie. ()

lareinna 

všechny recenze uživatele

Dynamicky natočený dokumentárny film, ktorý nádherne spája históriu so súčasnosťou. Každá časť (6. častí) má čo ponúknuť a pre mňa je to skvelo strávený čas a kopec zaujímavých informácií. Na takéto dokumenty nedám dopustiť.. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama