Reklama

Reklama

Klidný život

(festivalový název)
  • Rakousko Stillleben (více)

Obsahy(1)

Celovečerní hraný debut rakouského režiséra Sebastiana Meise přibližuje život rodiny, která je nucena čelit nečekanému a skandálnímu odhalení, které vrhá temný stín na otce. Intimní drama, snímané nezaujatou, téměř až dokumentární kamerou, se zabývá nejen otázkou viny, morálky a svědomí, ale také toho, co je dnes považováno za tolerovatelnou formu lásky a kam až sahají její hranice. Meise ve svém snímku postavy neodsuzuje, ale ani nehledá rozhřešení nebo viníky. Právě určitý odstup a zdrženlivost, spolu se skvělými hereckými výkony, dodávají snímku na působivosti a věrohodnosti. (Febiofest)

(více)

Recenze (5)

flakik 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém jako by všichni pořád něco řešili, ale v podstatě nic neřeší a ani nevyřeší. Při filmu si vzpomenete akorát na Fritzla a čekáte, co z toho nakonec vyleze a ono ani nic nevyleze. Všichni jen zmateně pobíhají kolem, snaží se zjistit co ostatní a ostatní dělají to samé. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Stillleben je silná psychologická sonda do života jedné spořádané rakouské rodiny, kterou zcela roztříští na malé kousky nepochopení a zklamání - jedna taková malá zasunutá skutečnost. #freshfilmfest ()

Reklama

Oxymoron 

všechny recenze uživatele

Na začátku filmu je snad minutový záběr na nějakou kůlnu a k tomu celou dobu hraje písnička od Abby - v tu chvíli si říkáte, co to zase bude za rádoby uměleckou schýzu... Naštěstí na kůlnu brzo zapomenete, protože film má spád a docela i baví, jenže když skončí, tak si pro změnu řeknete: "To si jako ta rodina nemohla v klidu sednout a popovídat si? Dyť se zase až tak nic hroznýho přece nestalo, ne? Všichni tam všechno řeší, ale nikdo to neřeší s tím jejich ockem - což by možná asi chtělo, ne? Hmm..." No a to asi ten film v lidech zanechat nemá. ()

kockopes 

všechny recenze uživatele

Divácká porota Febiofestu 2012. Už několikátý film na toto téma z této země. Dokáží vůbec natočit něco jiného??? ()

boshke 

všechny recenze uživatele

(Febio Fest) Konec nebyl zase až tak otevřený, ale stejně už jich mám za celý Febio Fest dost. Jak se nakonec k otci postaví rodina? A proč vůbec byli tak podivně ignorantší? Já jsem díky bohu v této pozici ještě nebyl (a snad ani nebudu), ale když vidím svého dlouholetého manžela, jak v noci odchází z domu s puškou, nevyjdu přeci mlčky a lhostejně schody... 60% ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama