Reklama

Reklama

Dějiny světa ve dvou hodinách

(TV film)
  • Česko Historie světa ve dvou hodinách (více)

Obsahy(1)

Tvůrci tohoto filmu si vytyčili nelehký úkol, když si usmyslili, že zhustí do pouhých dvou hodin události uplynulých 14 miliard let, od vzniku světa po dnešní časy. Při zvládání této až nadlidské práce jim pomáhají počítačové animace dosud nevídaného charakteru, takže nakonec z dosavadních poznatků fyziky, chemie, biologie, paleontologie a antropologie vytvoří smělou a dobře použitelnou osu, na které nám dějiny světa mohou v krátkosti stravitelným způsobem demonstrovat. (TV Spektrum)

(více)

Recenze (16)

whack 

všechny recenze uživatele

Antropocentrický senzácie chtivý dokument o vývoji ľudstva a jeho miest, nie o dejinách sveta. Už v siedmej minúte rozprávajú o atómových reaktoroch a Soche slobody. Komentáre na seba občas ani nenadväzujú a ten astrofyzik s jeho neprimeraným nadšením vyzerá skôr ako šialenec, čo zas len dáva kreacionistom priestor pre ich rozprávky. Zmiešať také rozsiahle témy ako vesmír, evolúcia a pokrok, sa do dvoch hodín podariť ani nemohlo. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Vysokoškolsky vzdělaný člověk se musí dost nudit. Možná i středoškolský. "Historie lidstva zabírá tři minuty, dinosauří tři týdny" je snad už klišé. Ale dokument je alespoň zajímavý vizuálně a díky za každý vzdělávací počin. Nevěděl jsem třeba, že poté co bylo tajemství složení střelného prachu vyvezeno z Číny po Hedvábné stezce do arabského světa, používalo ho islámské vojsko proti křesťanských křižákům střílením dělostřeleckých koulí. ()

Reklama

sarfian 

všechny recenze uživatele

Zrod vesmíru a veľký tresk...myslím že na toto ešte nevie nikto presne odpovedať a sú to iba dohady a aj vznik mesiaca a zeme je podla mňa stále záhada. Ale s akou istotou vám to vedia v tomto dokumente povedať...sila. Inak dokument sám o sebe nie je moc zaujímavý a celkom odfláknutý zo zbytočnou neustálou rekapituláciou. Za ten čas čo tam ukazujú stále to isté dokola tam mohli nasúkať ovela viac informácií. VIDENÉ 1x ()

Ledkodlaq 

všechny recenze uživatele

Začít velkým třeskem a do něj hned cpát fotky americké aglomerace? Pokračovat tím, jak vznikaly těžké kovy, protože byly o miliardy let později potřeba na sochu svobody? Co je tohle za dokument? Pokud se tímhle stylem vyučuje na us školách, tak se nedivím, že více než polovina američanů nezná ani zbývající kontinety, natož nějaké země kromě Číny a Ruska (ale na jakém kontinetu jsou už neví) a že průměrná vzdělanost američanů je na úrovni vývojových zemí (tam si aspoň možnosti se vzdělávat váží). Už vidím, jak se průměrný zmanipulovaný američan po shlédnutí tohoto pseudodokumentu bije do prsou a provolává bůh žehnej americe a je k prasknutí naplněný pýchou na to, jak americký lid dokázal vesmír přetvořit ve všechny ty úžasné věci, od sochy svobody, přes hamburgery až po burzu. To totiž z dokumentu vyplývá. Nedokoukáno. 1* za zajímavé animace. Velká ostuda tvůrců. Lepší (objektivnější, lépe ucelený..) dokument by dali dohromady studenti všb po večerech druhého semestru prvního ročníku. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Do dvoch hodín sa toho z 15 miliárd rokov viac natlačiť nedá a dokument to má v názve, aby sa nikto nečudoval nad skratkovitosťou podania a vynechaním mnohých udalostí. To hlavné tam ale je čo sa týka vývoja vesmíru, Zeme, života aj človeka. Úplný laik sa dozvie, čo ešte nevie, a pokročilejší si pozrú 100-dielny seriál Vesmír, Grygara alebo prírodopisný seriál. Animácie sú moderné, nápadité, zodpovedajúce aktuálnej dobe. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama