Reklama

Reklama

Dějiny světa ve dvou hodinách

(TV film)
  • Česko Historie světa ve dvou hodinách (více)

Obsahy(1)

Tvůrci tohoto filmu si vytyčili nelehký úkol, když si usmyslili, že zhustí do pouhých dvou hodin události uplynulých 14 miliard let, od vzniku světa po dnešní časy. Při zvládání této až nadlidské práce jim pomáhají počítačové animace dosud nevídaného charakteru, takže nakonec z dosavadních poznatků fyziky, chemie, biologie, paleontologie a antropologie vytvoří smělou a dobře použitelnou osu, na které nám dějiny světa mohou v krátkosti stravitelným způsobem demonstrovat. (TV Spektrum)

(více)

Recenze (16)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Vedecký pohľad na históriu sveta, ktorý sa líši od toho môjho, no zároveň nerozumiem všetkému, čiže si nedovolím niekoho presviedčať o správnosti. Čiže jednu hviezdu dávam dole kvôli môjmu subjektívnemu pohľadu. Druhú dávam dole lebo mi to veľmi detailné nepripadalo, tiež to bol podľa mňa pohľad len istých ľudí, bolo to však dynamické, v istých momentoch prekvapujúce, faktické, isto by si to zaslúžilo nejakú diskusiu. Komentár, či väčšie upriamenie na človeka mi veľmi neprekážalo. ()

FireTight 

všechny recenze uživatele

"Dějiny světa ve dvou hodinách" je skutečně nesmírně blesková cesta, protože než se pořádně nadějete, hodina dokumentu je v čudu a vy pořád koukáte na lovce, jak malují na stěny jeskyní. Pak se však autoři skutečně rozjedou a historií lidí takovým způsobem proletí, že jsem se často nestíhal orientovat (třeba skok o 800 let až ke Kolumbovi byl brutální). A právě díky tomu pořad hodnotím třemi hvězdičkami, grafický vzhled a zpracování je na vysoké úrovni, ale dvě hodiny mi na rekapitulaci téměř 15 miliard let přijdou příliš krátké. ()

Reklama

Drom 

všechny recenze uživatele

Tenhle komentář nebude dlouhej, protože to byla kolosální blbost, která se v největší křeči s těží drápe na obsah školní výuky na prvním stupni. Jako jediná dvě pozitiva vidím, že název nelže a skutečně to mělo dvě hodiny a pak tu komediální složku, třeba jak si nevidí do huby. Třeba ...nic nevzniklo z ničeho... versus ...z ničeho vznikl celý vesmír.... Ale jinak by rozhodně prospělo, kdyby dokument takového zaměření točil někdo se znalostmi, nikoliv banda dolarů chtivých idiotů. Jo já vlastně zapomněl: HISTORY CHANNEL ALERT! ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Hodně slabý dokument, který v podstatě opakuje jen obecně známé věci a přežvýkává učení dějepisu 1. stupně základní školy. Nic objevného ani zajímavého se moc nedozvíme, jen ty animace dělají dokument trochu snesitelným. Výpovědi vědců, historiků a dokonce duchovních (!) jsou plné obecných pravd i „pravd“, jež nejsou třeba ani zatím nijak prokázány, jen se věda domnívá. Některé kontroverzní věci vývoje lidstva nejsou komentovány vůbec. ()

Merenre 

všechny recenze uživatele

Opravdu slabý dokument, který se snaží říct vše a neříká nic. Jenom první polovinu trvá, než se dostaneme od velkého třesku, kde jsou všechny informace neskutečně omýlané a natahované. Naopak, když se dostaneme k lidstvu, přeskakuje film od pyramid k Alexandrovi, od Říma ke Kolumbovi atd. Někoho, kdo je ignorant s mizernými znalostmi, to může dokonale zmást, takže v důsledku bude vědět ještě větší hovno než předtím. Člověka s přehledem to dokáže zase leda nasrat. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama