Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kapitán Jacques Cournot přijíždí do Karibiku, aby prohlédl stav luxusní jachty a zprostředkoval její prodej panu Hendrixovi. Hned druhý den je však jachta v noci ukradena a kapitán Cournot se pro policii stává hlavním podezřelým, neboť všechny okolnosti svědčí proti němu. Majitelka jachty Rae Osborne kapitána přemluví, aby jí pomohl jachtu najít. Aby Jacques Cournot očistil své jméno a setřel ze sebe stopu podezření, nechává se najmout. Brzy však zjistí, že byl podveden a navíc se ukáže, že jachta slouží k převážení zbraní. (borsalino)

(více)

Recenze (20)

emma53 

všechny recenze uživatele

Asi jsem z jiné komety, když vidím tak vysoké hodnocení. Já mám sice Lina Venturu moc ráda, ale přesto jsem přesvědčená, že natočil už lepší kousky. V každém případě se na Lina dobře dívá, ale příště si počkám raději na tip od odborníků, protože právě tenhle snímek by mě dvakrát nepovzbudil k dalším jeho projekcím. Až na ten živější konec si nemohu pomoct, ale v tomhle případě ho řadím mezi ty průměrné snímky. Ale on si to vybere ode mě jindy :-) Oproti Snorlax, já jsem cítila hlavně benzín. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Dramatický film s dobrodružným námětem plným hrubé síly a tvrdých chlapů, ve kterém nechybí napětí, dramatická hudba a svištící kulky. Tyhle černobíle snímky mají pro mě obrovský půvab, protože mi umožňují se soustředit pouze na děj a zároveň mi poskytují dostatek prostoru, abych si prostředí představil v kulisách tak, jak je cítím. Od začátku je z příběhu cítit nějaká levárna, do které je Lino Ventura vmanipulován, všichni více či méně lžou a chvilku trvá, než se v situaci zorientuje. Pak film teprve dostane ten správný šmak. Jednoznačně plný počet. ()

Reklama

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Jaj!!! Tak takto vysoké hodnocení jsem dlouho neviděla. Respektive... Kdo ví, zda jsem ho někdy viděla!!! Je vidět, že tahle filmová lahůdka se dostala zatím jen do správných rukou. Do rukou těch, co takovéto dílko umí řádně ocenit a pochutnají si (zde já tímto třetí komentář). Začínám se stydět za to, že jsem nedala plný počet, ale hodnotím opravdu podle toho, jak to cítím a vidím já, a tady mi chloupek chybí, nějaká taková příchuť, špetička něčeho... maličká. Černobílé obrázky jsou velice působivé (myslím si, že v barvě by film ztratil určitý svůj půvab..., já to takhle moc ráda...), herecké obsazení nemá chybu!!! Stejně tak hudební doprovod. Zpočátku nenápadný snímek, který se ale posléze rozdmíchává v pěkně jiskřivou podívanou. Občas jsem se v druhé půlce podvědomě i přikrčila, což je v mém případě už co říct. A vícejazyčné filmy mám ráda, i když to jistojistě nehraje žádnou roli. Hodně silná čtyřka je tento nezapomenutelný film. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Opět musím smeknout, zdá se to až neuvěřitelné, co zde předvádí Lino Ventura. Samotný snímek je mýma očima na solidní čtyři hvězdy, neb se to místy táhne (zejména tedy pomalý rozjezd), krom toho ovšem bez výhrad, tu pátou přihazuji zcela vědomě a čistě subjektivně právě Linovi, do filmového nebe, jeho kapitán luxusní jachty nemá chybu. P.S. Já bych se s tou kotvou utopila.. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Ach, dobrodužný film dle našincova gusta. Dělají se dnes takové "realistické" dobrodružné filmy, kde by se nevyskytovali vydesignovaní comicsoví superhrdinové, nadsmyslno vnímající citlivci či módní trendy sledující vampíři? Tady na bezvadný, napínavý příběh stačí Lino v bílé košili s povolenou šlajfkou, pár nemytých zloduchů, uvízlá plachetnice a luzná italská sex-bomba. Takřka komorní prostředí, žádné speciální triky, rvačky poctivě na pěsti - žádné asiatské poskakování, poletování na silonových lankách a hekání. A výsledek je paráda. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • Drak, 10 metrů dlouhý dvoustěžník, byl vybudován za týden v nádrži s vodou. [Ze vzpomínek Clauda Sauteta] (Snorlax)

Reklama

Reklama