Reklama

Reklama

Americká puma

(TV film)

Obsahy(1)

Během posledních 10 let se život amerických pum v Jackson Hole a okolních oblastech dramaticky změnil. Dříve byla puma velkou šelmou na špičce potravního řetězce, která v podstatě neměla příliš přirozených nepřátel a konkurence, dnes se ale musí o své prostředí dělit s dalšími prvotřídními lovci, jako jsou yellowstonští vlci i rostoucí populace medvědů grizzly. Stopař Boone Smith podnikne s pomocí nejmodernějších vědeckých pomůcek a speciální laboratoře výzkum, v jehož rámci chce odhalit specifické rysy pum, které si tyto šelmy vyvinuly, aby přežily v novém nepřátelském prostředí. Poznejte pumu jako nikdy předtím! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Vědci v terénu jsou někdy fakt pěkňoučcí :)-. Ale jinak to nebylo moc poutavé, na 3/4 hodinový dokument bych řekla poměrně ducha prázdné a záběry na NG dost slabé. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Na kočkovité šelmy moc nejsem, takže i tenhle dokument mě nijak extra nenadchnul. Záběry jsou však samozřejmě velmi povedené. ()

Reklama

theFtip 

všechny recenze uživatele

Pěkný dokument stejně jako všechny na Nat Geo Wild, na takovéhle dokumenty bych vydržel se dívat klidně celý den. :) ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Ono na tom něco bude, že po roce 2005 se točí dokumenty jaksi pokřivené a prázdné. Celkem ucházejíci záběry kočiček, které bych ale neoznačil za špičkové a navíc je jich málo, to nezachrání. Pokud chcete vědět o aktuální situaci pum v roce natočení v konkrétní lokalitě výskytu téhle šelmy, něco vám to možná nabídne, ale dokument je celkově chudý na informace, nic o historii, málo o pumě jako živočichovi. Kdyby to mělo 15 minut a obsahovalo jen záběry kočiček, dejme tomu, ale za 45 minut se toho dočtete o moc víc někde na Internetu. Ztráta času, vhodné tak jako kulisa k mytí nádobí nebo kuchtění. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama