Reklama

Reklama

Bohové musejí být šílení 2

  • Jihoafrická republika The Gods Must Be Crazy II (více)
Jihoafrická republika / Botswana / USA, 1989, 98 min

Obsahy(1)

Stejně jako předchozí část i tentokrát se film odvíjí jako "pletýnka" několika vzájemně se proplétajících osudů. Přesněji osudů pěti. Je tu opět křovácký lovec XiXao, který se vydal s dětmi, Xisou a jejím mladším bratrem Xirem, na lov. Je tu americká právnička Ann Taylorová, která musí stihnout konferenci v Africe, ale neprozřetelně se vydá na krátký vyhlídkový let a zoolog Stephen Marshall, který ji chtěl dopravit zpět ve svém malinkém letadélku... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (199)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

O prvej časti juhoafrického filmu "Bohovia sa museli zblázniť" som sa vyjadril, že je to šede priemerná trojhviezdičková etnická crazy komédia. Skrátka bolo to celkom fajn. Pokračovanie, ktoré bolo natočené o deväť rokov neskôr, ma už bavilo o poznanie menej. Efekt originality a niečoho exotického sa vytratil. Režisér Jamie Uys sa pokusil druhý krát vstúpiť do tej istej rieky. Bol to zbytočný krok. "Bohovia sa museli zblázniť II." odo mňa dostanú len dve poslabšie hviezdičky. ** ()

Mike_Doe 

všechny recenze uživatele

Film síce v značnej miere kopíruje naratív prvej časti (ktorá je tiež fenomenálna), no to vôbec nevadí keďže situácie si zachovávajú vtip, a je ich viac než dosť. Povedzte, či by ste nechceli na vlastné oči uzrieť africkú prírodu po vzhliadnutí týchto filmov?!  Najoriginálnejšia bola schopnosť režiséra urobiť si srandu z (v realite veľmi smutných) udalosti spojených s nezmyselnou vojnou a ešte nezmyselnejším zapojením kubánskych jednotiek nasadených „geniálnym“ commandantem F. Castrom v Afrike. Blbec, chcel „oslobodiť“ Afriku tak ako to urobil na Kube. ()

Reklama

MM11 

všechny recenze uživatele

Ač byste to nečekaly, stejně povedené jako jednička. Po dlouhých devíti letech se vrátil Jamie Uys ke komedii, která mu zajistila slávu. Na dvojce se dá ocenit dostatečná odlišnost děje, což je velmi dobrá zpráva. Tentokrát se do koprodukce zapojily i Spojené Státy a tak vzniknou jisté obavy, ty však brzo vyšumí. Co však tvůrci vyvedli v třetím díle je neodpustitelné... ()

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Vynikající komedie, která je podle mého malinko lepší než první film. Opět zaujme nádherná exotická příroda jižní Afriky a plno divokých zvířat. Osobně jsem si nejvíc oblíbil tvrdohlavého Medojeda. Velkým plusem filmu jsou dvě dějové linie a to je putování ztracených křováckých děcek a hledání civilaze zoologa a právničky. Děj je více než zajímavě propletený, je plný výborného humoru a povedených dialogů. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ani dvojka rozhodně nezklamala, jen už to nemělo takové kouzlo, jako jednička. Zas tu ale nechyběly emoce a to hlavně ve scénách s malými křováky. Zvláště scénka s hyenou je prostě nezapomenutelná – hlavně ten její „smích“. Nicméně i tentokrát jsem se dočkal několika povedených a vtipných momentů. A hlavně s dalšími díly už to šlo hodně z kopce. Hlavně tedy co se kvality obsahu týče. Dvojka je však pořád průměrnou podívanou… ()

Galerie (16)

Zajímavosti (10)

  • Během letu ultralehkého letadla dojde palivo. Stephen Marshall (Hans Strydom) dolévá do nádrže whisky. Jenže jelikož se jedná o dvoutaktní motory, běh na čistou whisky by je zničil: prostě by se zadřely, protože v palivu musí být namíchán olej. (pjotri)
  • Malé letadlo, které se ve filmu objeví, je Lazair Ultraflight Sales. Pro potřeby natáčení byla jeho kabina speciálně upravena, aby se do ni vešli dva lidé. (Redix)

Reklama

Reklama