Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Půvabná studentka výtvarné školy Angelika (Audrey Tautou) miluje k zbláznění sympatického kardiologa Loika. Jeho šťastné manželství a očekávání prvního dítěte nebere jako vážnou překážku. On ji přece miluje stejně jako ona jeho. Romantické představy o jejich lásce se však mění v nejhorší noční můru, která přerůstá v psychickou úchylku. Stačí náhodné setkání a nevinně darovaná růže a z Angeliky se stává posedlá žena, která manipuluje svými blízkými a lékaře a jeho rodinu začíná terorizovat. Filmem Má mě rád, nemá mě rád debutovala scenáristka a režisérka Laetitia Colombaniová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (167)

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Nejdřív to vypadá jako kdyby se zamilovaná studentka nechtěla smířit s tím, že pro jednoho kardiologa nebyla velkou láskou, ale pouhou milenkou, aby nakonec vyšlo najevo, že nebyla ani tou milenkou, ale namísto toho psychicky narušenou ženou. Ha a kosa uhodila na kámen. Nemůžu si pomoci, ale k jemnému obličeji Audrey Tautou, kterou mám navíc navždy zafixovanou jako Amélii, mi takováhle role příliš nesedí. ()

misulka03 

všechny recenze uživatele

A opět tu máme usměvavou Audrey Tautou, které role naprosto sedla a dovedla ji zahrát velice přesvědčivě. Přetočení v polovině filmu je velice působivé a krásně to příběh oživý a divákovi se naskytne vidět příběh z jiné strany pohledu. Film do podrobna rozebírá psychiku a myšlení, psychicky narušeného člověka a to se mi moc líbí. A úžasný konec s mozaikou mě přesvědčil o 4* hodnocení :) ()

Reklama

Emzet 

všechny recenze uživatele

Samotný nápad je skvělý a jen za něj bych byl ochoten dát pět hvězd. Bohužel však nebyl ani omylem využit naplno a po dobrou polovinu stopáže jsem se nebetyčně nudil. A na tom nezmění ani rozkošný pokus o subverzi v podobě hlavní idey filmu, ani fakt, že Audrey Tatou je přesvědčivější psychopatka, než by kdo byl ochoten věřit. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Posunutí děje v půlce na začátek a vše znova viděno pohledem dalšího z aktérů, to jest pohledem milostného objektu není originální nápad, ale v tomto případě je pro pointu filmu zvolen trefně. "Amelie" je opět roztomilá, i když tady úchylkou dělat dobro právě netrpí. Mozaika za skříní z "vyšetřených" prášků mě ovšem dostala. ()

Gadamf 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku ma, toto bezpochyby umelecké dielo, príliš neuchvátilo dejom, ale skôr len zaujímavými obrazmi. V polovici, keď však nastal on zásadný obrat v príbehu, som všetko začal lepšie chápať a úplne ma ten film dostal. Okrem perfektnej kamery musím oceniť aj herecké výkony, Audrey Tautou opäť nesklamala a ani Samuel Le Bihan nebol na tom zle. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama