Reklama

Reklama

Největší světové katastrofy

(seriál)
  • Česko Největší přírodní katastrofy (více)
Velká Británie, 2009

Obsahy(1)

Zemětřesení, výbuchy sopek, povodně, laviny, požáry a další ničivé katastrofy. Jaká je jejich historie a jakým způsobem se s nimi dá bojovat? (oficiální text distributora)

Recenze (2)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Před několika lety se mé bosé nohy nořily do tmavého písku na úpatí stále aktivní a dýmající sopky Stromboli. V ledových vlnách Tyrhénského moře se nedalo moc dlouho vydržet, ale i těch pár chvil, než se mé rty zbarvily do fialova a kůže nabyla tvaru struhadla, stály zato. Pod hladinou jsem pozorovala pár rybek, které se snažily v příboji udržet a jemný sopečný prach jenž se v nepravidelných intervalech sesouval a kutálel do hlubiny. Skřehlá a s myšlenkou, že mě do vody už nikdo nedostane, jsem zabalená v ručníku vzhlédla vzhůru a dech se mi zatajil. Kouřící vulkán nade mnou působil děsivě majestátně. Při představě, že by se na nás najednou sesypala masa hory s proudem horké lávy ve mně vzbudila nekonečnou pokoru. Dokumentární seriál o největších světových katastrofách je podán vskutku zajímavě, srozumitelně a s bohatým informačním obsahem. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Tento televizní seriál je vhodný nejen do hodin zeměpisu. Žáci se při něm mohou dozvědět zajímavosti o různých přírodních katastrofách světové historie. ()

Reklama

Galerie (18)

Reklama

Reklama