Reklama

Reklama

Hospoda U Druhé šance

(pořad)
Reality-TV
Česko, 2013, 47 min

Obsahy(1)

Nová zábavná reality show, ve které sledujeme rozmanitou skupinu soutěžících, kteří právě dostali svou „druhou šanci". Nejlepší z nich získá práci kuchaře v nově otevřené restauraci. (oficiální text distributora)

Recenze (19)

Kimon odpad!

všechny recenze uživatele

Bulvární show ve vysílání ČT1. Veřejnoprávní televize se tímto přibližuje produkci komerčních televizí snad ve snaze připoutat ke své obrazovce mladou generaci a současně pomáhat v hledání zaměstnání. Je však opravdu na místě získat mladého diváka tímto nevhodným show způsobem, když podobných pořadů lze sledovat na TV Nova, TV Prima, TV Barrandov doslova spousty? Pokud má tento pořad za cíl pomoci mladým lidem získat ztracenou sebedůvěru způsobenou ztrátou zaměstnání a bezvýchodností z nouze, není zrovna tento způsob nejvhodnější. Dva přespříliš sebevědomí "borci" svým jednáním a chováním naopak podle mého mínění onu sebedůvěru účastníků snižují a mnohdy mám pocit, že nevybíravými slovy je doslova urážejí. Osobně bych se takového pochybného výběru nezúčastnil, i kdybych byl dlouhodobě nezaměstnán. Mám svou hrdost. Tohle je obrovský šrám na prestiži ČT1! Tohle není pomoc mladým z bezvýchodné situace, tohle je show dvou namyšlených troubů a několika zoufalců na druhé straně. (Komentuji pořad ze dne 2.10.2013) ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Problém číslo jedna: Veřejnoprávní televize vůbec neumí propagovat svoje reality-tv (trocha bulvárnosti a inspirace komerčními stanicemi by v tomto případě nebyla mimo mísu). Problém číslo dvě: kontroverzní postava Marcela "Woodmana" Lesníka. Ale jinak..... bavil jsem se. Samozřejmě jde o sociální kopii celosvětově ověřeného Master Chefa (nebo spíše primáckého Na nože!)....ale co, když něco očividně funguje, tak proč si nevzít mustr. Já osobně mám tento formát kuchařské reality-show rád.....kombinuje v sobě dvě prosté podmnožiny, stoprocentně fungující pro elementárního diváka. Dalším důležitým sloupem je, pro mne do té doby neznámý, gastronomický guru Dalibor Navrátil, presentující se takovým specifickým, ale strašně koukatelným projevem (působí jako dvojník jednoho elektrikáře od nás ze vsi....ale toho vy asi znám nebudete :D)....jen možná trochu drhne jeho interakce právě s Leníkem. Soutěžící jsou tací jací jsou....nevím do jaké míry jejich výběr ovlivnila produkce pořadu, ale zapadají a jejich barvité složení pohání vozík směrem k cíly. Kdybych měl vypíchnout jeden bod, tak bych řekl: "škoda, že Hospoda U Druhé šance zapadla"......i když zapadla, není úplně to správné slovo - ona se vlastně nikdy ani nedostala na povrch. ()

Reklama

UncleG odpad!

všechny recenze uživatele

Po úžasných a velkolepých oslavách šedesátého výročí České televize (které sestávalo převážně z pompézních repríz tisíckrát viděných pořadů, vykopávkových seriálů a zcela inovativního a šokantního uvedení střihových matlanin ucmuchtěných stejně jako všechno ostatní v archívu), jsem byl opravdu zvědav, čím nás to naše milované ČTčko ve své bujaré veřejnoprávnosti zase překvapí. A festival oslav předčasně vyvrcholil hned po prázdninách - zařazením zbrusu nové Reality show s názvem Hospoda u druhé šance. Už samotný koncept téhle "Soutěže o šanci na lepší život" je eticky diskutabilní. Vezměte skupinu zoufalých lidí, kteří se ocitli v životních těžkostech, a nabídněte jim, že ten, kdo se bude nejvíc snažit, projde sérií pitomých a nic neříkajících minisoutěží, dostane nakonec práci. Tak trochu zvrácený styl dobročinnosti, že? Nezbývá než se ptát jestli je naše společnost až v takovém rektu, že musíme v televizi soutěžit o vidinu pracovního místa. Pro mne osobně to zní jako námět na dystopickou sci-fárnu. Soutěž navíc okatě a vykalkulovaně parazituje na trendu "kuchařských realit". Ovšem s ČTčkovskou příznačností tak činí v době, kdy hlavní vlna zájmu o podobné pořady už notně opadla a divákům se téma "vaříme společně" začíná už lehce přejídat. Čili Fail. Největší selhání se ale zcela neoddiskutovatelně nachází v obsazení ústředního dua "bodrých chlápků do nepohody". Šéfkuchař Dalibor může být v civilu prima kámoš. Může umět vařit, skákat na lyžích, boxovat, řídit ponorku, vrhat nože na cíl a rozpoznat trus všech u nás volně žijících savců... ale jako ústřední postavě reality show jsou mu tyhle schopnost bohužel na velkou prdlačku. Postava, na níž visí televizní pořad totiž: za Á) musí mít charisma... a za Bé) musí zvládat alespoň základní slovní projev. Double Fail. Zpěvák a majitel hospody, Marcel Woodman, který se tváří, že to tam všechno řídí, jezdí na růžovoučkým čopříčku, protože je mocinky moc drsňoulinkatej... a přestože neumí vařit, hraje si na mírnějšího a spravedlivějšího Polreicha, může být v civilu taky prima kámoš. Ale když chci uvádět podělanou reality show, tak SAKRA musím umět mluvit. Plynule, rozumně a s artikulací. A když neumím mluvit, tak si alespoň předem zesumíruju, co budu v dalším záběru kvákat. Marcelova nepřipravenost a jeho bláboly vypálené od boku byly až trestuhodné. Tripple Fail. Možná, že tomu celému hurá projektu křivdím. Možná, že od druhého dílu se v Hospodě konečně začne dít něco smysluplného. Možná se k vedení kuchyně dostane drillmaster Hartmann. Kdo ví? Ale to už nezjistím. Risknout to a zopakovat si dalších 47 minut o ničem by bylo nad moje síly. ()

Hisnuklusi

všechny recenze uživatele

Reklama na to, že kapitalismus je príma (od čt bych tohle nečekal). A že vrcholně nesympatický týpek na růžovým čopru, který nabídne 20 lidem možnost soutěžit, jak cvičené opice o pozici kuchaře v jeho supr čupr hospodě je vlastně kapitalistická forma velké dobromyslnosti. Zajímavost ale je, že jeden můj kamík v té soutěži byl a díky účasti v ní, dostal (údajně) nabídku na docela dobrou pracovní pozici. To ale nic nemění na tom, že při každým pohledu na namyšleného, podle mě docela duchem prostého a zakaždocenuchtícsepředvádějícího Godmana, mám pokaždé chuť mu utrhnout tu jeho kapitalisticky obtlostlou hlavu. ()

patrikus 

všechny recenze uživatele

No, je to úctyhodné a bohulibé, že se ČT rozhodla realizovat tyto sociální pořady pro obyčejné lidi, ale nevím, zda je to pořad vhodný na celoplošnou stanici v hlavním večerním vysílacím čase. A ještě ke všemu na prvním programu. Nevadí mi, že tam všichni hovoří s ostravským nářečím, ale myslím, že je tento program spíše do nějaké regionální televize. Mě to tedy dost nudilo, některých mi bylo líto, ale řešení problému nezaměstnanosti mě moc těší. Tohle je ovšem jen pro pár jedinců. Určitě by ale bylo fajn udělat projekt třeba ještě pro číšníky, nebo i pro amatérské herce atd. Kuchař je sympaťák, z moderátora mi bylo místy trošičku trapno. Dávám dvě hvězdy za nápad, snahu a ideály... Možná, se budu dívat dá, ale je to takové příliš laskavé a opatrné... ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama