Reklama

Reklama

Forbidden Ground

  • Austrálie Battle Ground
Trailer

Obsahy(1)

Zuří první světová válka a na západní frontě není klid. Po útoku zůstává skupina vojáků Britského impéria v bahnitém území nikoho. Pod německou palbou se snaží bojovat o své přežití. Souběžně se odehrává drama jejich blízkých doma v zazemí. (Ampi)

Videa (1)

Trailer

Recenze (19)

Blind307 

všechny recenze uživatele

...aj za mňa premárnená príležitosť...a pritom to bola riadna dráma...len tu bolo mnoho nedotiahnutých vecí...a prestrelených...napr.: plyn kvôli 3 vojakom? To ťažko...hliadka aspoň 30 vojakov na 3? Hlúposť nad hlúposť...ešte pochopím 1 vymletého Nemca, že mu preplo ale ak je to sniper tak by nevystrčil ani pol hlavy a nieto chodil vzpriamený. Kravina...ak bol rok 1916, tak medzi zákopmi bolo pramálo mŕťtvych, ale to sa dá odpustiť. Lenže žiadne iné končatiny odtrhnuté nebolo. Nepravdepodobné...ženy v tomto príbehu fungovali lepšie...tragédia vo filme u mužov aj žien bolo mrazivé čo fungovalo...detailíky "ušli"...škoda... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Válečné drama, které mi nesedlo. Jsou zde momenty, které jsou silné. Ty momenty jsou mimo válečné pole. Obecně je možné říct, že ty válečné scény z bojiště zde nejsou něco, co by jakkoli zásadně vynikalo. Jako drama to funguje mnohem lépe, skoro až zamrzí, že je to těmi boji kouskováno. V žánru obecně spíše slabší průměr. ()

Reklama

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Psychologický snímek od protinožců, nenabízející nějaké bombastické akce ve stylu amerických velkofilmů, ale spíše komorní výjev z blátivého pekla mezi zákopy v první světové válce. ~ Hlavní dějová linie nabízí obraz války opět coby symbol mrhání lidskými životy, příběh o síle přátelství, obětování se a odvahy…, zatímco druhá dějová linie diváka přenáší na britské ostrovy za protagonistovou manželkou, jež tápe, zda porodit či neporodit dítě CIZÍHO muže. Všanc jsou tedy dány životy mužů – vojáků bojujících (UMÍRAJÍCÍCH) na frontě a možnost narození NOVÉHO člověka. ~ Kontrast – špinavý vizuál z fronty a prosluněný Západ ve stejný čas – trochu klame, neboť i v prostředí mimoválečném se odehrává drama neméně závažné a propojuje oba děje nejen na základě vztahů manželských, ale i řekněme hodnot vyšších, společenských. Všimněte si, jaké jsou DŮSLEDKY chování a činů postav. Krev tekoucí ve válce, krev na rukou také vně válku, za vším však VÁLKA… ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak nějak samovolně mi při sledování skočil do hlavy refrén Landovy písně ,,a tak posílám Ti pozdrav z fronty...'' a nešel mi z hlavy ani po skončení filmu. No když zprůměruji zdejší komentáře a udělám z nich souhrn, mohl bych napsat tento koment: Nuda, masturbace, nevyužitý petenciál, žádné tanky, žádné epické scény, jen bláto a pár pěšáků...do toho nějaká manželka s děckem, dyk to spolu vůbec nesouviselo... Proti Stalingradu, Četě nebo Ryanovi příšerné !!! ---------------- No chápu, že zdejší australácká laskonka nebyla pro každého a milovníci filmů o jednom hrdinovi navíc hraném nějakou to halywůdskou stár si nepřišli na své. Já si však královsky pošmák ! Pro ty ostatní co chtějí mít z tohohle filmu požitek a neodradilo je opravdu nepochopitelně nízké hodnocení je zde můj komentář... Zuří třetí rok války kdesi ve Francii. V zakopaných pozicích si luxus bahna zákopů užívají jak Britové, tak Němčouři. Všichni trpí stejně. Navzájem se otravují snipery, dělostřeleckým a minometným bombardováním a aby toho nebylo málo jsou zákopy plné vody a mazlavého bahna. Vojáci mají vyrážky a vši... Mezi zákopy je území nikoho. Zde jsou jen krátery, bahno, kusy ostnatých drátů a tlející mrtví z předchozích útoků, které prostě kvůli prostřelování nepřítele nešlo odklidit. Britské jednotky se snaží postoupit o pár stovek metů do území nepřítele a obsadit jeho zákopy. Vlna za vlnou zdravých mladých mužů vybíhá na hvizd píšťalky ze z bezpečí zákopů aby byla následně pokosena německou palbou na otevřeném prostranství.. Hlavně těžké kulomety si vybírají svoji daň... Hrdinou příběhu je starší seržant, který už otupěl masakrům. Dávno je pryč doba, kdy jim tvrdili, že do vánoc jsou doma. Své veškeré city a myšlenky upíná ke svému denníčku, kam píše své myšlenky manželce a ve kterém má její fotku. Je tak daleko, ve světě bez mrtvých a výbuchů, ve světě na který už zapomněl. Nepamatuje si ani její tvář a nebýt té fotky snad by ji ani nepoznal... Bude tím samým mužem pokud se vrátí po tom všem? A ona, milujej jej ještě vůbec? Takové myšlenky se mu honí hlavou v bahnu zákopu roku 1916. Vidí nově příchozí nováčky, vidí jejich strach ze smrti i panickou hrůzu před ztečí a snaží se je uklidňovat: Strach je přirozený, jen šílenec by jej neměl. Splňte svoji povinnost! Sám má pochyby o rozhodnutí velení k posílání další vlny v ústrety německé palbě a sdělí to velícímu důstojníkovi. Večer má navíc začít dělostřelecké bombardování německých pozic, takže útok pěchoty by byl lepší až pak. Kapitán jej však upozorní, že velí on a vyšle jej s další vlnou do útoku... Zkontroluje tedy četu, povzbudí nováčky, upne řemínek helmy pevně pod bradu, kývne povzbudivě na přítele, nasadí bajonet a čeká přikrčený s ostatními muži na hvizd píšťaly.... * * * * ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Premárnená príležitosť. Filmová novinka z Austrálie ani zďaleka nevyužila potenciál príbehu ani špinavých a zablatených exteriérov. Úvodný sebavražedný útok proti proti nemeckým guľometom je zrežírovaný nudne a bez nápadu. K smiechu pôsobia scény v ktorých sa vojaci navzájom ťahajú z blata. Počas guľometnej paľby!!! V duchu si hovorím, že takto film fungovať nebude a chcelo by to niečo komornejšie. To napokon prišlo, ale príbeh troch stratených vojakov medzi dvoma nepriateľskými líniami je neskutočne rozťahaný a plný klišovytých dialógov, v ktorých som často vetu dokončil skôr ako postavy vo filme. Nebyť trochu napätia a hrozby z nemeckej strany tak je to strašná nuda. Záverečné o niečo pestrejšie minúty trochu pozdvihli nepresvedčivý dojem. Vedel by som si z tohto jednoduchého príbehu predstaviť celkom dobrý film, len to chcelo lepšieho režiséra, presvedčivejších hercov a lepšie napísané dialógy. Slabé tri hviezdy. 50%. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Celý film byl natočen za 21 dní. (Cheeker)
  • Natáčanie snímky prebiehalo v austrálskom štáte Nový južný Wales, konkrétne v okolí miest Sydney a Dubbo. (MikaelSVK)
  • Některé větší exploze mohli být slyšet na vzdálenost až 30 kilometrů. Většina kráterů byla vyhloubena už před explozemi, ale některé až během výbuchů. (Cheeker)

Reklama

Reklama