Reklama

Reklama

Divoké Karpaty

(seriál)
  • Velká Británie Wild Carpathia
Velká Británie / Rumunsko, 2011, 4x47 min

Scénář:

Charlie Ottley

Hrají:

Charlie Ottley (průvodce), Karel III.
(další profese)

Obsahy(1)

Karpaty o rozloze 209 tisíc kilometrů čtverečných se klenou přes střední a východní Evropu. Pod jejich rozeklanými vrcholy, v hlubokých lesích se nachází možná poslední dochovaná středověká krajina na světě... Přírodovědná mini série Divoké Karpaty je jedinečnou trilogií, která zachycuje neocenitelnou majestátnost a vznešenost hvozdů a pohoří Rumunska. Moderátor a básník Charlie Ottley zavede diváky na dobrodružnou výpravu do této mimořádné oblasti. A přímo před našimi zraky odhalí neuvěřitelný svět středověkých vesnic, starověkých klášterů, historických tradic a okouzlující krásy. Zavítáme do národních parků Sedmihradska i delty Dunaje. Otevře se před námi jedinečný pohled na krajinu, která po několik tisíc let úspěšně odolává změnám, a dokonce i dnes zůstává domovem divokých vlků, rysů a největší populace medvědů hnědých v celé Evropě. Během čtyř vzrušujících epizod se postupně setkáme s množstvím pozoruhodných postav – od místních ovčáků, přes ochránce přírody, umělce a muzikanty, až po rockové hvězdy nebo urozenou šlechtu. Ti všichni zasvětili své životy snaze ochránit poslední skutečnou divočinu Evropy. (TV Prima)

(více)

Recenze (2)

Marze 

všechny recenze uživatele

Překrásný dokument Prima Zoom. Rozhovory se zajímavými lidmi. V rumunských Karpatech jsem byl jedenáctkrát. Velkým problémem je opravdu ilegální těžba v původních pralesích. Hrozí, že brzo to zde bude vypadat jako skotská vysočina - holá a ekologicky pustá.  Je to způsobeno globalizací , kdy nadměrné souložení v jedné části planety a exponenciální růst počtu obyvatel má vliv na krajinu v jiné části světa. Na předpisy EU ohledně sýra a mléka kašlu, není nad čerstvý sýr od pastevců. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Solidní seriál z krásného prostředí Rumunska, který má jediný zápor a to "přehnaný tlak" proti těžení dřeva. Logicky jsem pro snížit těžbu, ale poslouchat to asi 4x za díl nic moc. Druhou věcí je neslaný nemastny moderátor. I tak slušný pořad a 3z5. ()

Reklama

Galerie (19)

Reklama

Reklama