Reklama

Reklama

Babadook

(festivalový název)
Trailer 2

Amelia prišla počas tragickej autonehody o svojho manžela. Ťažkú životnú situáciu jej neuľahčuje ani syn Samuel, ktorý trpí poruchou správania. Samuel ju navyše každý večer presviedča o tom, že sa v jeho izbe nachádza postava zo strašidelnej knihy, "Mr. Babadook". Je skutočným dôvodom jeho nevypočítateľného správania choroba? Alebo je Amelia natoľko unavená, že nie schopná vnímať skutočnosti, ktoré sa okolo nej dejú? (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (430)

choze

všechny recenze uživatele

Technicky tomu sice není co vytknout, herci do titulních rolí byli dobře vybraní i dobře zahráli, tu dětskou knížku bych chtěl mít doma, místy to bylo solidně hororové a bylo to i zajímavě postavené - nejdřív to otravné děcko po zásluze z duše nenávidíte a soucítíte s unavenou a zdeptanou matkou, pak se role a sympatie začnou obracet, celou dobu je to dvojznačné... Bohužel mě to děcko hned zkraje nasralo až moc a už jsem se přes to do konce filmu nepřenesl. Vlastně nedívat se na to s manželkou, po 10 minutách bych to vypnul. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Žena, ktorá dlhodobo trpí stratou manžela sa potýka s intenzívnym strachom jej syna, čo verí, že tajomný netvor Babadook sa objavuje v ich dome... Rozhodne ide o jeden z tých pôsobivejších a mrazivejších tohtoročných hororov, hoci vytúženou originalitou sa pýšiť nemôže, keďže je poskladaný z takého množstva (a to nielen hororových) námetov a motívov, až sa čudujem ako to pomerne bezproblémovo drží pokope. Niekde proste stačí trocha talentu, snahy a nevyhnutnej Kickstarter podpory; ktorá má potenciál postupne spôsobiť dlho očakávané, kvalitatívne oživenie moderného hororu. Osobne som čakal trošku viac, ale sklamaný určite nie som a pokojný spánok možno tiež dnes mať nebudem. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Je zde znát, že to točila ženská. Má to víc psychologický podtón, má to několik opravdu skvělých a netradičních scenáristických míst, ale bohužel to má taky duchařskou dějovou linii, která je naprosto zbytečná! Žádný Babadook nebyl vůbec potřeba (nudil, neděsil), stačilo jen pracovat s psychopatickou matkou a hyperaktivním dítětem a mohl z toho být 1000x působivější horor. Ta duchařská BUBUBU linie film strašně táhla dolů do průměru a zamrzí to, protože režisérka se nebojí vymyslet dobrý dialog a navodit drsnou atmosféru jí taky nedělá problém. Na začátečnici fakt super výkon, ale na pořádný horor si asi ještě budeme muset počkat.... 55% ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Ťažký psychedelický horror s minimom hercov, veľkým domom plným tmavých kútov a všadeprítomným desom. Nízkorozpočtový snímok rozohráva silnú schizofrenickú partiu, kde nikdy nie je jasné, čo sú predstavy a skutočnosť. Natočené je to vynikajúco, napatie je rovnomerné a strašidlo Babadook má vysoký potenciál... Problém mám so záverom, jeho nejednoznačnosť ma trochu vytočila. Ozdobou sú herecké výkony matky a syna, ktorí bez problémov utiahli celý film. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Bubák je v tomto hororu jen vsuvka, neleze z něj strach a ani nic nepředvede. Jako zápor to nevidím, protože koukat na Samuela ze začátku stálo za to. Jenže místy bych ho chytil za hlavu a omlátil mu jí o zeď já, protože tak dementně křiklavě provokativní hlas jsem už dlouho neslyšel. V polovině se to obrátí a matce ze všeho začne jebat místo něj a teprve potom Babadook chytí nějaký náboj. Čekal jsem trochu něco jiného, ale i tak docela slušný horor, u kterého si své klady najdete .. 6/10 = 63% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Postava Babadooka sa v roku 2017 stala významným symbolom LGBT (lesbický, gay, bisexuálny a transrodový) komunity. Pomohol tomu aj fakt, že ho Netflix zaradil medzi tieto tipy filmov. (Marceloo)

Reklama

Reklama