Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jihoafričtí piloti během druhé světové války propůjčili svoje schopnosti britské RAF. Jejich mise však neprobíhá nejlépe a oni jsou nuceni se katapultovat na Německem obleženém území. Zde skutečně poznávají, jak vypadá válka v Evropě, a co to znamená boj o přežití. (kaylin)

Recenze (4)

Saxos odpad!

všechny recenze uživatele

Několik let po 2. světové válce se natočili kvalitnější filmy o válce než je tato slátanina. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Zase další příběh z války, kde nejde jen o ty boje, ale také o lidské životy. Myslím to tím, že se zde řeší nějaké ty vztahy mezi jednotlivými boji. Celé je to jen další odvar z "Pearl Harboru" nebo "Tmavomodrého světa", a to se všemi jejich negativy. No, je fakt, že těch pozitiv zase tolik není, i když nutno vyzdvihnout, že vizuál je celkem pěkně přizpůsoben době i konfliktu - spíše šedé barvy. Na druhou stranu, byl to jen můj pocit, nebo ta letadla byla většinou digitální? Příběhově nuda, stejně tak i akčně. Vzhledem k tomu, že jsem den před tím viděl nadupané (z hlediska akce a realističnosti) "Na život a na smrt", "Angel of the Skies" prostě nemohou uspět. A to jsem ještě mírný na herce. ()

Reklama

clikclikCZ 

všechny recenze uživatele

Větší hrůzu jsem už dlouho neviděl. Ze začátku se to tvářilo docela slibně, ale jakmile se dostali do vzduchu bylo mi jasný, že to bude horší a horší. Při pohledu na ustrojenost vojáků si kladu otázku, proč se sakra ty filmaři nezeptají někoho kdo tomu rozumí. Několik příkladů: jednotky, v dané oblasti nemají (z historického hlediska) co dělat, u Němců volant vpravo, letci oblečený tak, že by umrzli, u britských vojáků je špatně prakticky všechno (chybí sumky a malé polní atd.), Německý důstojník vypadá jako strašák do zelí atd. Zkrátka to byl fakt děs a ta jedna hvězdička je za ten slibnej začátek. ()

Zajímavosti (1)

  • Důstojník SS má na levém rukávu našitou divizi Totenkopf, která ovšem bojovala v dané době na východní frontě. (clikclikCZ)

Reklama

Reklama