Reklama

Reklama

Čókósoku! Sankin kótai

  • Japonsko 超高速!参勤交代 (více)

Obsahy(1)

Ze éry Tokugawů, vojenských vládců Japonska, existovala tzv. střídavá služba – pán některého z lén musel periodicky přijíždět do Eda s celou výpravou, zároveň to také znamenalo, že jeho žena a následník museli v Edu setrvávat; šógunát je v podstatě držel jako rukojmí, aby se lenní pán nevzbouřil proti vládě. Junagaja je jen malé léno, které spravuje pán Naitó Masaacu, ale nachází se na něm zlatý důl. Jednoho dne dostane rozkaz, aby se do pěti dnů dostavil do Eda v rámci střídavé služby, což je v podstatě nemožné, neboť cesta je dlouhá a on s sebou musí vzít celou družinu. Jenomže nesplnění rozkazu se trestá smrtí. Jak si s tím pán z Junagaji poradí? (Zíza)

(více)

Recenze (2)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi. Ale. Na komedii to je občas moc akční. Na klasický samurajský film občas moc trhlé. Na historický film moc moderní. Určité prvky jsou tak nerealistické, že doporučuji vnímat to do určité míry jako pohádku. Ale. Je to nápadité. Pánovi jednoho malého léna je přikázáno, že se má do pěti dnů dostavit s doprovodem do Eda. Nedá se to stihnout, na cestu nejsou peníze, nemá dostatek lidí, chce to originální tajný plán! Trochu kreativity, nadhledu, velkorysosti a dobře se na to dívá. A tím nemyslím jen Fukadu Kjóko :). ()

Dr.Cilka 

všechny recenze uživatele

O trampotach jedneho dobrosrdecneho daimyo-a (japonskeho zemepana:), ktory musi stihnut cestu do Eda (hlavneho mesta) v polovicnom case, aby tak neupadol jeho klan v nemilost. Cestou pritom zaziva rozne bizardne situacie, stretava osudovu lasku, celi tym najpodlejsim intrigam a samozrejme absolvuje mnozstvo subojov... no a ako inak, aby to nakoniec vsetko dobre dopadlo. Ani by som nepovedal, ze je to vyslovene komedia, ale skor historicko-dobrodruzny film s komedialnymi prvkami. Humorne situacie su naozaj velmi podarene, a nic neposobi nasilu. Nejedna sa sice o ziadny klenot svetovej kinematografie, ale v ramci toho o co sa film usiluje, mu naozaj nie je co vytknut. ()

Reklama

Reklama