Reklama

Reklama

Goldberg & Eisenberg

Izrael, 2013, 90 min

Režie:

Oren Carmi

Scénář:

Oren Carmi

Obsahy(1)

Během čekání na schůzku naslepo v parku v Tel Avivu počítačový programátor Jonathan Goldberg (Yitzhak Laor) potkává záhadného muže se zálibou v obscénní poezii. Muž se jmenuje Eisenberg (Yahav Gal). Hned po jejich počátečním náhodném setkání se Eisenberg vtírá do života Goldberga. Následuje ho do kina, objeví se v jeho domě, konfrontuje ho s gangem kriminálníků, včetně člověka, který musí být jediný nacista v Tel Avivu. Situace se nakonec dostane do bodu varu, nutí Goldberga přijmout extrémní opatření. (noelcoward73)

(více)

Recenze (3)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Solidní malý film o dvou osamocených izraelských chlápcích. Jeden začne stalkovat druhého, tomu prvnímu se to nelíbí, atmosféra houstne. Vizuálně docela zajímavá věc, občas jakoby rozostřená a v oparu, zajímavé hrátky se světlem a tmou. Bohužel, v první polovině jsem filmu vymyslel (imho) docela hezký závěrečný twist, který by z něj udělal něco trochu ambicióznějšího než jednohubkovou žánrovku. A ono to nakonec v reálu skončilo úplně neobjevně :-( ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Oukej Stalker Izrael.Goldberg to uhrál díky Eisenbergovi na hraně .K tomu kamkový izraelský plexi progress, ktorý potešil. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je solidní zářez až z Izraele. Nečekejte žádný krvavý jatka ani gore hitparádu. Tenhle nízkorozpočťák je o pozvolným narůstajícím psycho nátlaku. Hlavním plusem filmu je výborně zvolená hudba, která už tak vypjatým situacím dává ještě větší grády. Dalším plusem je celkovej vizuál filmu a jak už zmiňoval uživatel J*A*S*M parádní hrátky se světlem a tmou. Celkově film působí hodně nepříjemně, ale v dobrým slova smyslu. ()

Reklama

Reklama