Reklama

Reklama

Můj přítel slon

  • Indie Haathi Mere Saathi (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Film Můj přítel slon se odehrává převážně v cirkusovém prostředí, hlavní role vytvářejí tři sloni Ramů, Ganéš, Mahéš a mladý chlapec Rádžu. Kamera nás zavádí i do rušných ulic velkoměsta, do džungle, krásné tropické přírody. Jsme svědky sloních závodů, svatební tabule, kde se zúčastní tygři, krokodýli, medvěd a ostatní dravá zvířata. Příběh autora S. Javeda je postaven na konfliktu dobra a zla. Rádžu bojuje za svoje zásady, za dobré myšlenky, život považuje za věčný boj, kde se uplatní jen člověk s vlastní silou, s vlastním umem. (Československá televize)

(více)

Recenze (4)

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Tak po zhliadnutí tohto filmu viem že som ho v detstve nevidela v našej televízii, ako tu bolo spomenuté. Príbeh filmu je pekný, zaujímavý a na dobu v ktorej vznikol a ešte v Indii pomerne moderný. Jediné čo filmu môžem vytknúť, že tým zvieratám sa natáčanie určite nepáčilo, film bol plný cirkusových kúskov a drezúry čo ja teda nemusím, aj keď v čase vzniku sa na to ešte tak nepozeralo. ()

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Příjemný romanticko-rodinný film s hojným zastoupení zvířectva, a to hlavně slonů, kteří hráli jasný prim. Sledujeme příběh muže (Rajesh Khanna), který se díky autonehodě octil ještě jako dítě sám v džungli, kde ho od jisté smrti ze spárů dravé šelmy zachrání slon a spolu se svými třemi druhy následuje chlapce až k němu domů. Otec se velmi raduje, že syn nehodu přežil a vrátil se domů. Slonům je vděčný za jeho záchranu, ve které vidí boží zásah, a tak klade synovi na srdce, aby se o slony dobře staral. Poté umírá a chlapcovou novou rodinou se stává skupinka slonů, se kterou má velmi silné citové pouto. Roky plynou a z chlapce se stal muž. Díky shodě náhod se seznámí s půvabnou dcerou (Tanuja Samarth) místního boháče a ihned se do ni zamiluje. Dívka mu lásku opětuje, otec se svazkem souhlasí a svatba je na spadnutí. Když v tom příjdou velké finanční problémy, protože muž zaslepený láskou věřil přespříliš falešnému člověku, který ho za úplatu zradil. Musí dokonce prodat i svůj velký dům a jen se svými čtyřmi zvířecími přáteli odejít do širého světa. Když se otec jeho milované dozví, že je z muže chudák, tak svatbu okamžitě zarazí. Pro svou dceru si připraví lživý příběh a doufá, že tím bude na vše zapomenuto... Hodnotím-li první polovinu filmu, tak jsem určitě spokojený. Veselé, hravé a dovádivé. Sympatická hlavní dvojice ve spojení se slony mě určitě oslovila a zaujala. Poté se to ale nějak pokazilo a kouzlo příběhu se pozvolna vytrácelo. Prostě to už nebylo tak lehké a zábavné. Poslední půlhodina, kde všem nějak hráblo to ještě více potvrdila. Samotný konec byl zajisté dojemný, ale už nezachánil ten plíživý pád. Hudební stránka velmi dobrá a silná, poctivá klasika. Nenašel jsem přímo nějaký superhit, ale užil jsem si je všechny. Žel mně osobně vše pokazila druhá půle, jinak bych hodnotil za bezproblémové čtyři hvězdy. Takto musím jednu ubrat na výslednou silnou trojhvězdu. ()

Reklama

Solrac 

všechny recenze uživatele

Můj přítel slon, tak se tento film jmenoval, když ho někdy v pravěku vysílala televize. Jako dítě jsem ho miloval, v hlavní roli sloni a Indie. Závěrečná scéna musí rozbrečet snad každého, rád bych ho viděl teď a porovnal jak zestárl. Očima desetiletého kluka dávám 100%. ()

salfa72 

všechny recenze uživatele

Dojímavý příběh o přátelství člověka a slona (slonů). Filmu nemám co vytknout, snad jen posledních dvacet minut bylo zbytečně moc uspěchaných (já bych vydržel klidně i další půlhodinu/hodinu). ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama