Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lothar Schramm je na prvý pohľad normálne vyzerajúci tridsiatnik, ktorý si privyrába ako taxikár. Rovnako ako mnohí ďalší, aj on zápasí s osamelosťou, plachosťou a komplexmi zo žien, aké pre uspokojenie svojich potrieb lieči neštandardne, a to fotografovaním nahých ženských tiel. Okrem tejto sexuálnej úchylky sa súčasťou jeho života stávajú tiež drogy a sériové vraždy bezmocných obetí, ktorými sú prevažne cudzinci. (Paldiny)

(více)

Recenze (24)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Většinou tyto poloamatérské a nízkorozpočtové filmy nemusím. Tenhle ale patří ke světlým výjimkám a na jedno podívání byl docela zajímavý. Klasická sonda do duše vyšinutého úchyla a vraha. Trochu psychedelická, trochu utahaná v ději. Každopádně něčím neurčitým rozhodně zaujala, má několik opravdu zajímavých momentů a špičkově provedené gorescény. Ty opravdu vypadají jak skutečné ... Úchylné, perverzní, sadistické, psychologické ... Jen pro okrajové řady diváků zajímající se o tento druh filmů ... ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Zmatený propletenec, který svému názvu moc nedostál, jak už se zmínil Kusko.t2. Přesto mě Jörg dokázal opět překvapit zajímavou podívanou s velmi příjemnou stopáží, plnou bizardosti, uchyláren a neustále se opakujících záběrů, dokreslenou příjemně depresivní hudbou. Na druhou stranu musím přiznat, že po nadšení během sledování, ten dojem uspokojení rychle vyprchal a stopu nezanechal. Na Schramm se však rád podívám kdykoliv znovu. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Snímek kterej jsem dlouho odkládal je pro mě jedním velkým zklamáním. Celý to na mě působí tak nějak nekompaktně a přes poměrně krátkou stopáž, místy i zdlouhavě. S gore efekty je to tak na půl. Scéna s okem a zubatá frnda působí spíš směšně. Což se do tak ponurýho a depresivního snímku nehodí. Myslím si že na téma " Pohled do vrahovi mysli " už byly natočeny daleko lepší kousky. Za mě slabší průměr. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nebudu tvrdit, že mě snímek „Schramm“ ohromil, že jsem z něj byl na větvi. Prostě nebyl. Jenže na rozdíl od ostatních německých autorů počátku 90. let má Jörg Buttgereit jednu velkou výhodu. Nejde mu jen o hnus samotný, ale snaží se něco sdělit. Jsou to možná myšlenky zvrácené, ale popravdě – a to je na tom to nejhorší – dovedu si představit, že podobní lidé prostě jsou, může to v nich prasknout a my pak o nich slyšíme ve zprávách. ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

SPOILERY Obraz skorosoužití osamocených psychocyklátů. Ona (normální) prostituuje, on (míň normální) masturbuje a navíc vraždí misijní pracovníky, načež je przní, což jim taky patří. Jestli je tady něco patologického, tak právě nemožnost vztahu a absence jakékoli báze pro to, aby se vůbec dalo o něčem mluvit jako o "zločinu", natož pak "trestu", takže to taky štimuje. Závěr je ostatně dosti výmluvný. Těžko zastupitelný film, pokud jde o způsob zprostředkování tématu; obrazově i kompozičně příjemný, jen snad trochu neumně překomponovaný; taky se stále cyklí jeden řadový (byť v nejednom ohledu významný a skvěle pojatý) případ, což není dané látce (jak jsem ji stručně vyložil) adekvátní. Tři hvězdy jsou přesto minimum, mohl bych dát i víc. Doporučuji k Mechanickému pomoranči. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama