Reklama

Reklama

Elán: Megakoncert

(koncert)
Hudební / Dokumentární
Česko, 2003, 146 min (Alternativní 47 min)

Obsahy(1)

Koncert hudební legendy v čele s frontmanem Jožo Rážem, který v těchto dnech oslaví šedesáté narozeniny. Největší hity skupiny a skvělá atmosféra v Praze na Letenské pláni. Slovenská pop-rocková skupina Elán byla založena v roce 1968 výraznou osobností slovenské hudební scény Václavem „Vašem" Patejdlem. Ten tvořil dlouhou dobu nerozlučnou dvojici s frontmanem Elánu, baskytaristou a zpěvákem Josefem „Jožem" Rážem. Po svém vzniku kapela, složená z mladých pubertálních kluků, hrála po klubech, zábavách a restauracích a postupně získávala na věhlasu. Slávu získala ale především až v 80. letech, kdy za píseň Kaskadér získala skupina Elán cenu v největší československé hudební soutěži Bratislavská lyra.
Mezi největší hity skupiny, která má stále řadu fanoušků napříč generacemi, patří Voda, čo ma drží nad vodou, Láska moja, Neviem byť sám, Kočka, Zaľúbil sa chlapec, Amnestia na neveru, Nie sme zlí, Jedenáste prikazanie, Smrtka na pražskom orloji, Tanečnice z Lúčnice, Sestrička z Kramárov a řada dalších, z nichž některé zazní i během koncertu na Letenské pláni. (Česká televize)

(více)

Recenze (10)

ripo 

všechny recenze uživatele

Elán je legenda. Jožo Ráž pre mňa legendou nie je. Od čias, ke)d povedal, že Vlado Mečiar je najvačší samec na Slovensku, a že Elán je niečo ako slovenský Pink Floyd. Tak to teda pohnojil .... Aj s Mečiarom aj s Pink Floydom. Koncert mohol byť dobrý, ale ten 45 minútový televízny zostrih bol trápny .... 3*** ()

GASTON73 

všechny recenze uživatele

Seznam skladeb a autoři DVD 1. Úvod 2. Tretie oko (Vašo Patejd/Boris Filan) 3. Kamaráti (Jožo Ráž/Boris Filan) 4. Vymyslená (Ján Baláž/Boris Filan) 5. Ulica (Ján Baláž/Ľuboš Zeman) 6. Zlodej slnečníc (Vašo Patejd/Ľuboš Zeman) 7. Detektívka (Jožo Ráž/Boris Filan) 8. Človečina (Jožo Ráž/Boris Filan) 9. Královná bielych tenisiek (Ján Baláž/Boris Filan) 10. Tuláci v podchodoch (Ján Baláž/Ľuboš Zeman) 11. Čo je? Čo je? Čo Chceš? (Jožo Ráž/Boris Filan) 12. Spolok cvokou (Jožo Ráž/Boris Filan) 13. Teraz alebo nikdy (Vašo Patejd/Boris Filan) 14. Ja viem (Vašo Patejd/Pavol Jursa) 15. Neviem byť sám (Ján Baláž/Boris Filan) 16. Tanečnice z Lúčnice (Jožo Ráž/Boris Filan) 17. Stužková (Jožo Ráž/Boris Filan) 18. Let It Be (John Lennon/Paul McCartney) 19. Cigáry idú do neba (Jožo Ráž/Boris Filan) 20. Mláďatá (Vašo Patejd/Boris Filan) 21. Bosorka (Ján Baláž/Boris Filan) 22. Zaľúbil sa chlapec (Ján Baláž/Boris Filan) 23. Amnestia na neveru (Ján Baláž/ Jožo Ráž) 24. Smrtka na Pražskom orloji (Vašo Patejd/Boris Filan) 25. Kaskadér (Vašo Patejd/Ľuboš Zeman) 26. Dresy (Jožo Ráž/Pavol Jursa) 27. Sestrička z Kramárov (Ján Baláž/ Boris Filan) 28. Od Tatier k Dunaju (Ján Baláž/Boris Filan) 29. Čaba neblázni (Jožo Ráž/Boris Filan) 30. Nie sme zlí (Jožo Ráž/Boris Filan) 31. Čakám Ťa láska (Vašo Patejd/Pavol Jursa) 32. H.CH.Andersen (Vašo Patejd/Boris Filan) 33. Láska moja (Vašo Patejd/Boris Filan) 34. Voda čo ma drží nad vodou (Vašo Patejd/Jozef Urban) BONUS 35.Katapult - Až (Ladislav Vostárek/Oldřich Říha) 36.Miroslav Žbirka - Biely kvet (Miroslav Žbirka/Kamil Peteraj) 37.Lojzo - Áno a normálne no né (Maroš Kochanský/Maroš Kochanský) 38.Peter Nagy - Myslíš na čo, myslím ja (Július Kinček/Peter Nagy) ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vzdy ked Vidim raza, taxa mi vybavi - neviem akymi myslienkovymi pochodmni, fakt som na to este neprisiel - hovadzi dobytok. Apropo, Ktory clen kapely Elan je vam najsympatickejsi ? PS Vaso Patejdl sa nepocita 50 % ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Tá 47-minútová skrátená verzia, ktorú uviedla ČT art, sa síce nedá označiť za megakoncert, ale je to výber toho najlepšieho, čo sa urodilo počas existencie megakapely. Hoci to Jožovi nespieva tak dokonale, ako pred nehodou, stále sú to nesmrteľné piesne môjho detstva a mladosti a dodnes ľutujem, že som naživo nenavštívil žiadny koncert. Originál je len jeden. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dňa dvadsiateho septembra roku 2003 sa podarilo slovenskej hudobnej skupine Elán vypredať pražskú Letenskou pláň. Takmer tri hodiny zabávali svojou muzikou približne osemdesiat tisíc ľudí. Odohrali tam všetky svoje najznámejšie hity, šlágre a cajdáky. Z tejto show vznikol aj oficiálny video záznam, ktorý vyšiel na DVD pod názvom „Elán: Magakoncert“. Ja som nikdy nepatril medzi obdivovateľov tejto socialistickej pop rockovej formácie, takže ma to nijak zvlášť neoslovilo. ** ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama