Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(24)

V tomto originálním anime seriálu podle oblíbeného manga komiksu zachraňuje hlavní hrdina svět, který je zároveň kosmickou lodí ohrožovanou mimozemšťany. (Netflix)

Recenze uživatele fmash k tomuto seriálu (2)

Sidonia no kiši (2014) 

Hlavní devizou seriálu je romantický interiér lodi, taková archa se jen tak nevidí. Potom (ne každý ocení) záliba autorů v ladných dívčích křivkách). A samozřejmě v soubojích s nepřítelem, jehož je nutno porazit tváří v tvář, ať je technologie jakkoli pokročilá. Jinak se tam toho vlastně moc neděje... 3¾. ()

Daikjú wakusei sen'eki (2015) (S02) 

Více ladných křivek, více gauna, více roztomilosti, více intrik... Na seriál se pořád hezky kouká, je tam i nějaký ten náznak příběhových komplikací, ale vytratilo se to tajemno a velkolepost, spočívající v podivuhodné původní myšlence, že gauna je takřka neporazitelný tvor, kterého lze porazit snad jen přímým soubojem s kopím. Ten zvláštní prvek, kdy rytíř jen díky svým schopnostem obstojí v přímém souboji a uprostřed vesmírné prázdnoty protkne srdce (jádro) draka, vzal za své, když gauna se objevuje v tisícových počtech a piloti je kosí kulometem. Celkově je tam teď všeho nějak moc. ()

Reklama

Reklama