Reklama

Reklama

Alice Cooper

  • Kanada Super Duper Alice Cooper
Trailer 1

Obsahy(1)

Předtím než na pódia přišel Marilyn Manson, předtím než na plátna přišel Freddie Kruger, svět hrůzy ovládal Alice Cooper. Unikátně filmařsky zpracovaný portrét Vincenta Furniera, syna faráře, který se změnil v noční můru všech rodičů - Alice Coopera. Portrét mistra hororových show s funkční gilotinou a spoustou krve na pódiu. Příběh rockové ikony, který vypráví Alice Cooper osobně. (Atlantis Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (27)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Velkolepé vzdání pocty této rockové legendě v tomto brilantně natočeném životopisném filmu. Ten mapuje takřka celý život Vincenta Furniera, později Alice Coopera, od školních let, založení první kapely Earwigs, jenž se poté přejmenovala na Spiders. Jak moc pro něj znamenal Dalí a Beatles. Jak dopadli v Los Angeles a na prvních svých koncertech, jak jej přijímali puberťáci v kontrastu s rodiči až se z nich staly opravdové hvězdy. Kde bral Alice Cooper inspiraci pro svá divadla na koncertech. To vše je doplněno poutavými 3D fotografiemi ze života členů kapely a vybranými záběry starých filmů - DOKTOR JEKYLL A PAN HYDE (1920) a KABINET DR. CALIGARIHO. [192. hodnocení, 19. komentář, 81%] ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že Super Duper Alice Cooper bude jen obyčejný dokument, ale je rozhodně něco víc! Spíš než dokument mi připomínal nějaký druh životopisného filmu. Alice Cooper je prostě úžasný člověk a jeho hudba je podle mě čím dál lepší a lepší. Styl tohoto "dokumentu" se mi moc líbil. Dost mi i připomínal biografii. Jediné co mi na něm vadilo bylo to, že možná mohl být ještě delší a ukázal Alice až tak do roku 2011, ale moc velká vada to není. Jeden z nejlepších dokumentů, co jsem viděl. Akorát by mě zajímalo jak by to vypadalo, kdyby Tim Burton natočil o Alici životopisný film... ()

Reklama

Bachy 

všechny recenze uživatele

Tahle modla prošla s muzikou spoustu divokých období a dokázala svítit v hippie, punk i metalových éře. Nestála na jednom albu, ani na jednom stylu a pořád se vyvíjela i s tím rizikem, že sem tam šlápne úplně vedle. Kdo ze slavnějších tohle může říct? Bez ohledu na to, že už se téměř patnáct let hrabu v úplně jinačí scéně je Cooper pořád pán, co mě hudebně odchoval a jako takovej si zasloužil lepší dokument, protože materiálu na něj má habaděj. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Sam Dunn sa naučil rozprávať príbehy! Práve to mu často robilo problém v Metal Evolution. Super Duper Alice Cooper je úplne ideálny dokument pre hocikoho, koho zaujíma Alice Cooper, rock, metal, hudba či umenie všeobecne. Alebo pád jedného človeka, ktorý sa príliš vžil do role, ktorú hral na pódiu. Nie je to žiadne šprtanie sa v žánroch a albumoch, ale rozprávanie príbehu jedného výnimočného umelca, ktorý urobil malú revolúciu v hudbe. Pravdaže, ako človek pomaly s PhD. z Cooperológie si ideálny dokument o majstrovi predstavujem ako 20 hodinový rozhovor o každom detaile z každého albumu, v rámci možností je to ale to najlepšie, čo mohlo vzniknúť. Je tu kvantum raritných videí a fotografií a množstvo informácií, ktoré som buď nevedel, alebo o nich maestro zatiaľ veľmi nehovoril. ()

Dementra 

všechny recenze uživatele

Povedený hudební dokument. Nedostatek videomateriálu se vyřešil vytvořením různých 3d fotografií, na což je docela zajímavé koukat. Perfektní jsou střihy z němých hororových filmů (např Jekyll a Hyde z roku 1920), které krásně doplňují příběh. Záznam doplňují rozhovory s Cooperem, bývalými Coopery, dalšími hudebníky, ale i groupies. Mohlo by to být klidně i delší, časově dokument končí někdy ve chvíli, kdy se Alice zbavil drog. A pak hrál golf šťastně až do smrti. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama