Reklama

Reklama

Epizody(7)

Obsahy(1)

Co se stane, když se několik starých nabručených mužů ponoří do života mladých a snaží se pochopit jejich svět, ke kterému mají spíše odpor? Dokument sleduje pětičlennou skupinu starších mužů, kteří se ocitnou v prostředí, k němuž nemají vztah ani generační příslušnost. Pět nabručených se v každé epizodě seznamuje s novinkami, které v současnosti rezonují mezi mladými a ke kterým se obvykle starší lidé staví odmítavě nebo je jednoduše nechápou, protože jsou často technologicky či sociálně příliš vzdáleny jejich naturelu. Nabručeným v jejich novém poznání pomáhá vždy zástupce z daného prostředí, který jim vysvětlí jeho specifika a rovněž předvádí a učí protagonisty potřebným praktickým dovednostem. Jak se k novým výzvám budou stavět nabručení na konci pořadu? Mezi nově poznané patří například zkušenost s graffiti nebo tetováním. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

zette 

všechny recenze uživatele

Par dilu bylo zajimavych (tetovani, sprejeri), jinak ale moc povrchni a site horkou jehlou. Duchodci byli celkem vsichni sympataci. ()

Brtniik

všechny recenze uživatele

Další „dokureality“ ČT?! Nenašel jsem odvahu sledovat to, protože se, zhlédnuv ukázky, obávám, že si tvůrci budou ze seniorů dělat srandu. Znám několik báječných až neuvěřitelně aktivních seniorů, ale to jsou výjimky, kterým kromě hlavy slouží i zbytek těla, ale ti by počítám do nějakého podobného projektu nevlezli. Kdyby TV tvůrci měli pod čepicí, natočili by „dokureality“ kdyby mladí byli hozeni do situací, jakými se potýkají staří lidé se vším, co to obnáší. Jsem skálopevně přesvědčen, že by to, zdaleka nejen pro těch pár účinkujících, mělo veliký přínos pro pochopení pocitů a potřeb starších spoluobčanů, neboť vážení skoro všichni se do tohoto stadia dopracujeme. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama