Reklama

Reklama

Eurovizní soutěž mladých hudebníků 2014

(pořad)
  • Německo Eurovision Young Musicians 2014
Hudební
Německo, 2014, 110 min

Obsahy(1)

Přímý přenos finále evropské soutěže mladých hudebníků z Kolína nad Rýnem s účastí českého reprezentanta, akordeonisty Martina Kota. Soutěžní přehlídku Eurovision Young Musicians vyhlašuje Evropská unie vysílatelů - EBU. Soutěž je určena hráčům na libovolný hudební nástroj do 19 let věku a je zaměřena výhradně na oblast vážné hudby. Čtrnáct finalistů bude vybráno v jednotlivých národních kolech soutěže. Celevropského finále, které se uskuteční 31. května 2014 v Kolíně nad Rýnem, se zúčastní všichni finalisté, kteří vystoupí na otevřené scéně před známou kolínskou katedrálou za doprovodu symfonického orchestru WDR. Tento výjimečný koncert bude živě přenášen do sítě stanic EBU.
K účasti v národním kole byli vyzváni studenti všech českých konzervatoří a ostatních hudebních učilišť a také žáci základních uměleckých škol. České národní kolo soutěže se uskutečnilo v polovině února a jeho vítězem se stal jedenáctiletý akordeonista Martin Kot ze ZUŠ Rudolfa Firkušného z Napajedel.
Finálový koncert bude zcela nepochybně výjimečným diváckým zážitkem, který nabízí pozoruhodnou hudební událost v podání mladých protagonistů v atraktivní kulise historického centra Kolína. (Česká televize)

(více)

Reklama

Reklama