Reklama

Reklama

Breakdance & J. S. Bach

(TV film)
  • Německo Breakdance & Bach
Dokumentární / Hudební
Německo, 2012, 52 min

Obsahy(1)

Hiphopová skupina Flying Bach frčí. „Dobře zahraná barokní hudba swinguje", říkával profesor jazzu Karel Velebný. Stejného přesvědčení byli i mistři světa v breakdance a vybrali si proslulou skladbu Dobře temperovaný klavír Johana Sebastiana Bacha, tak se zrodilo představení skupiny Flying Bach.
Nápad propojit pouliční umění s hudbou koncertních sálů se před pár lety zrodil v hlavě hlavního choreografa skupiny Vartana Bassila. Uznávaný boy nazkoušel s tanečníky z berlínské taneční školy Flying Steps téměř sedmdesátiminutovou performanci, při níž se na jednom pódiu prolíná mix žánru breakdance a moderního tance s klasickou hudbou z Bachova cyklu Dobře temperovaný klavír.
Premiéru tohoto kousku mohli diváci vidět poprvé v Berlíně v roce 2010; představení skupiny Flying Bach, měli možnost slyšet i vidět také diváci v Praze. (Česká televize)

(více)

Recenze (1)

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Flying Bach nejsou první, koho napadlo spojit breakdance s barokní hudbou - kdo viděl před více než deseti lety vynikající francouzské nastudování Rameauovy opery Paladýni, ví, o čem mluvím. Každopádně i tenhle dokument je hodně cenný, protože umožňuje nahlédnout do zákulisí tvůrčího procesu. -------- V titulcích filmu uvedeno: originální název Footwork und Fugen; režie Jochen Schmoll, Sebastian Tischler. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama