Reklama

Reklama

New York 64

všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Československo, 1964, 10 min

Obsahy(1)

Šedesátá léta v New Yorku. New York (oficiálně The City of New York, v běžném užívání jen New York nebo New York City) je nejlidnatější město Spojených států a jeho metropolitní oblast patří mezi nejlidnatější na světě. Město bylo založeno Nizozemci v roce 1625 a od roku 1790 je největším městem Spojených států. New York byl také prvním hlavním městem Spojených států po přijetí Ústavy. V současnosti je jedním ze světových center obchodu a finančnictví. New York má také celosvětový vliv v oblasti médií, politiky, vzdělání, zábavy, umění, módy a reklamy. Je i ohniskem mezinárodních vztahů a diplomacie, neboť se zde nachází sídlo Organizace spojených národů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Marze 

všechny recenze uživatele

Do tohoto příšerného města nikdy nepojedu. Stačilo mi promítání New York s 3D brýlemi v Imax kině. Je zajímavé že v tomto starém dokumentu ve městě žijí úplné jiní obyvatelé než dnes směska různých ras. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážní dokument o tom americkém městě, který má plus v dobových záběrech a mínus nápadně nenápadných tendenčních komentářů psaných později na nějakém výboru. ()

Reklama

Reklama