Reklama

Reklama

Poklady starověkého Egypta

(seriál)
  • Česko Poklady dávného Egypta (více)
Velká Británie, 2014, 3x52 min

Režie:

Suniti Somaiya

Scénář:

Alastair Sooke

Kamera:

Neville Kidd

Hrají:

Alastair Sooke (průvodce), Cedric Gobeil, Anna Stevens
(další profese)

Obsahy(1)

Egypt je země divů a tajemství, představíme vám největší historické poklady tří starověkých epoch této říše... Jestli si myslíte, že poklady starověkého Egypta zahrnují jenom zlato a pyramidy, zkuste to znovu. Novinář a kritik Alastair Sooke zažívá ohromující dobrodružství ve starověkém Egyptě, pátrá po pokladech nejdéle existující civilizace v dějinách a odhaluje příběh o jejím vzestupu i pádu napříč celými věky. Alastair Sooke kašle na okoukaná klišé této éry a místo toho představuje, jak díky jedinečným geografickým podmínkám vznikly nejpozoruhodnější poklady, jaké svět spatřil. (TV Prima)

(více)

Recenze (2)

darius1706 

všechny recenze uživatele

Trochu jiný pohled na Egypt a jeho umění. V podstatě nemám co vytknout, naopak mě tento seriál obohatil o řadu uměleckých kusů, které jsou méně známé. Jediné, za co srážím hvězdu, je chvílemi obrovská rozvláčnost, ale zřejmě pro někoho, kdo umění hoví více než já, to bude naopak výhoda. ()

Pavlo 

všechny recenze uživatele

Netradicny pohlad na dejiny - cez umenie. Odporucam, zistil som vela novych faktov, resp. pozrel na poznane fakty z ineho uhla. Teraz uz viem, ze Egypt nie su len pyramidy a Tutanchamonova maska, ale je to uzasna cast nasich dejin. Cenny prirastok v zanru dokument. ()

Reklama

Galerie (2)

Reklama

Reklama