Reklama

Reklama

Ruský yetti: Zabiják žije

(TV film)
  • USA Russian Yeti: The Killer Lives

Obsahy(1)

V roce 1959 byla v pohoří Ural nalezena zohavená těla devíti turistů. I padesát let poté přetrvávají spekulace o tom, k čemu došlo. Mohl mít tuto tragédii na svědomí yetti? (Discovery Channel)

Recenze (18)

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Jde o to jestli člověk věří každému slovu,zda opravdu tvůrci mohli nahlédnout do 50 utajených dokumentů,zda je v jeskyni a nebo v lese bylo něco co vyděsilo a jednalo se o pravé záběry. Fotka yettiho byla skutečná. Nevím z kolika je to autentické nebo je to 100% pravda vše co v tom bylo nebo jen 10%. Těžko říct,ale jako kryptologa mě tenhle dokument fascinoval a dokázal hezky navodit pocit napětí a dalších otázek kolem tohle tématu. Ale dávám s klidným svědomím za pět hvězd. ()

jizvoun 

všechny recenze uživatele

Tak jako, kdo hledá něco senzačního a strašidelnýho zároveň, je to asi dobrý, ale pro mě to byla snůška keců. Chtěl jsem se dozvědět něco blíž o Djatlově expedici, ale tohle se nedá považovat za objektivní dokument. Párkrát tam slyší nějakej zvuk z dálky nebo natočí mastnej flek o rozměrech 1x1 pixel a už je jim jasný, že tam pobíhá stoletej yeti, kterej vraždí. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Ne, tenhle dokumentární film není o zimní verzi populární Škodovky vyvážené do Ruska :-).... Už v dětství mne tento tvor zaujal. Ještě někde mám knihu od jakéhosi českého kryptozoologa, který ji celoub věnoval tomuto tvorovi. Com mne zaujalo byl fakt, že se nejdná o úkaz týkající se jen Himalájí, ale i Britské Kolumbie, deštných pralesů Bornea, oblastem Číny a Ruska. Podle oblastí se tak tomuto tvorovi říká Yeti, Jeren, Tok, Seskveč, Big Foot... Stejně tak mne zaujal už před časem osud Djatlovovi expedice a záhadná smrt všech zúčastněných. Už tehdy padal názor, že skupinu přepadl yeti. Spíše se však soudilo na jakési vojenské testy apod... Tvůrci tohoto dokumentu vzali obě tvrzení za možná a vyrazili po více než padesáti letech na ona liduprázdná místa do pohoří Uralu an horu Otorten, která se v jazyce místních kmenů nazývá Horam mrtvých a to již od nepaměti. Těžko posoudit na kolik byly nově zjištěné informace a odtajněné dokumenty pravdivé. Už jen to, že Rusové něco odtajňují je krajně podezřelé a lecky byl odtajněn často jen nějaký podvržený dokumnet s pravdou nijak nesouvisející... V Rusku je možné vše... Otázkou tak zůstává ona předposlední fotka a zvuk zaznamenaný v jeskyni a na samotné hoře. Co se tedy výpovědní hodnoty dokumentu týče, v souhrnu nám neřekne nic nového. Naopak ještě více navozuje otázky. Já třeba nepochopil proč po oné noci v lese filmaři z hory zdrhli (tedy to chápu, já bych zdrhal ještě než by zapadlo slunko .-) ale proč se ráno nevrátili natočit stopy kolem návnad? Tady mi ten ,,dokument'' lehce zasmrděl. Také nevěřím, že by jako ochrana byl co k čemu jen mužik s brokárnou... Takže jako dokument je film solidní průměr, kdy si nejste jistí zda si z vás tvůrci tak trochu neutahují... Ale víte co? Co se týče atmošky, místama jsem se u toho fakt bál a to nedokázal nejeden horou co jsem za poslední dobu viděl! Hora mrtvých stále jitří myšlenky lidí o tom svědčí i tento nedávno natočený film http://www.csfd.cz/film/316794-zahada-hory-mrtvych/. Pokud nás chtěl Discovery channel pobavit, tak u mne se mu to podařilo a ta hoďka a půl utekla jak voda. Opět mne tam ale otravovaly opakující se scény a znovuopakované informace po reklamních předělech.. to je ale bolest amerických dokumentů... Amíci asi během pěti minut reklam neudrží myšlenku, kde film skočil a co doposud viděli... Ať tak či tak, já bych v jeskyni nespal ani za boha a na kopci v -40° C už vůbec ne, obzvlášť s vědomím co se tam tenkrát stalo. Až pojedete kempovat na Ural, raději si nepískejte a rachejtle, ty už nechte vůbec doma. Yetiho ho totiž může rozdovádět a pak je při chuti. Má rád játra a jazyk. Za to napětí dávám 4 ťápoty ve sněhu. * * * * ()

psycho.ta 

všechny recenze uživatele

Nesmysl..od začátku až do konce. Každá teze "badatele" ve Vás bude vyvolávat jenom další a další otázky, na které bohužel už nikdo odpovědět nedokáže. Nepodložené, nedůvěryhodné. Už vidím sovětský komouše a následně ruské kom.. ehm demorkaty, jak s nejvetší radostí předávají svoje poznatky Americe (nejspíše ze samé lásky a respektu). Yetti na to, že se jedná o film z roku 2014, by nám zřejmě oslavil tak cca 70. narozeniny (to mu ještě nejspíše dosti ubírám, pokud nám ty vysokoškoláky nezabil jako teenager) a stále z vesela pobíhá po lese za kameramany. Jediné co lze se na tomto filmu z mého pohledu hodnotit je kamera, a to že jsem to zvládla dokoukat. Jenže bohužel, to lze na něčem jako Dobyvatelé ztracené pravdy hodnotit taktéž a navíc to alespoň bavilo...1* ()

tron 

všechny recenze uživatele

Djatlova expedícia ma dlhodobo fascinuje a dosť ma prekvapuje, že sa o nej natočilo tak málo filmov a dokumentov (na toto radšej zabudnime). Tento je určite vydarenejší, ako béčko Rennyho Harlina, ale treba dodať, že názov nie je zavádzajúci. Čo je dôležitá informácia a treba ju zdôrazniť. Dostanete totiž presne to, čo je v ňom obsiahnuté. Takže tí z vás, ktorí veria, že záhada má reálne vysvetlenie, by sa tomuto filmu mali z preventívnych dôvodov vyhnúť. Tvorcovia vzali do úvahy a rozpitvávajú IBA čisto „bigfooťácku“ teóriu. Myslím si o sebe, že mám celkom slušnú fantáziu a i v dospelosti sa mi podarilo uchovať si ohľadom rôznych záhad a šokujúcich tajomstiev istú dávku detskej naivity. Ale to, s čím prichádza tento „dokument“, je už aj za mojou hranicou akceptovateľnosti. Tak napríklad RUSKÁ novinárka o Djatlovovi prvý raz počuje až vďaka americkému „turistovi“. Odborník na snežného muža (ehm!) tvrdí, že dôkazy o jeho existencii sú 100%-né. Prečo? Pretože existujú odliatky snežných stôp (jasné, určite nie sú falošné od recesistov a podobných typov), fotiek zlomených stromov (to ako vážne???) a očitých svedectiev (pravdaže, nikto si to nevymyslel, aby bol na chvíľu hviezdou alebo aby mu zaplatili novinári za jeho „šokujúce svedectvo“). V druhej polovici film získa na relatívnej strašidelnosti dlhými scénami z jaskyne a napokon aj zo samotnej Hory mŕtvych, kde sa síce vŕši jedna blbosť za druhou (samozrejme, som v jaskyni bez kamery, aby som dokázal existenciu Snežného muža, v noci mi tam niečo chodí a mručí, ehm, ale na druhú noc sa tam už nevrátim, lebo šak načo). Ale uznávam, istú nepríjemnú atmosféru tomu nemožno uprieť. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama