Reklama

Reklama

Rodičovská láska

  • USA Love Child

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokumentární film Love Child zkoumá narůstající problém internetové závislosti prostřednictvím soudního případu jihokorejského páru, který byl obviněn ze smrti své maličké dcerky, jež zemřela následkem jejich závislosti na online hrách. V roce 2010 zemřelo jihokorejské miminko jménem Sarang na podvýživu. Zpráva o této tragické smrti obletěla svět, neboť vyšly najevo její děsivé okolnosti – rodiče zanedbávali své dítě kvůli online fantasy hře. Film předkládá celý příběh odehrávající se na pozadí prvního soudního případu, jež má co dočinění s internetovou závislostí. Tato kauza nastavila globální precedens ve světě, kde se virtuální realita stává novou skutečností. Filmová tvůrkyně Valerie Veatchová umně snoubí příběh osobní tragédie se sociálním komentářem, přičemž poukazuje hlavně na to, jaké může mít zavedení nových technologií nedozírné negativní následky. Dokument Love Child - prokládaný záběry ze hry Prius, kterou rodiče v rámci své obsese hráli každý den, ale i fundovanými rozhovory s odborníky – upozorňuje na to, jak opojný může internet být a jak tenké jsou hranice mezi skutečným životem a virtuální realitou. (HBO Europe)

(více)

Recenze (3)

ainny 

všechny recenze uživatele

Já to napálím, protože mám úplně jiný názor než Hanys_. Přesně takhle by se dokumenty dělat měly. Kupodivu mu prospěl fakt, že je dělaný zvenčí. Amíci neměli důvod něco zastírat. O korejském soudnictví si už dávno nedělám iluze. Brát závislosti jako polehčující okolnost je docela slušný úlet, kterému odpovídalo i rozhodnutí soudu. Pro mě osobně víc než šokující. V dokumentu nejde jenom o případ samotný, ale ukazuje Koreu ve světle, které zná málokdo. Ona nemá problém jenom s bláznivými fanynkami, s posedlostí po plastikách a touze po dokonalosti... Nikde tam není řečeno (ani mi to tak nepřišlo), že by každý druhý Asiat byl závislý na hrách, ale vzhledem k jejich naturelu, který je náchylný k podléhání nejrůznějším vlivům, je tam ta jejich skupina víc než početná. A pokud kvůli ní zemře hlady maličké dítě, tak jde o zásadní problém, o kterém se musí mluvit a jeho prvopočátek se musí řešit. To je imho hlavní poslání tohoto dokumentu. To je to, co jím chtěli tvůrci říct. Dokument autoři zpracovali po svém a skvěle. Prolíná se v něm vyšetřování případu, výpovědi psychiatrů, policistů, hráčů, seznámení s hrou, kterou obžalovaní hráli a herním světem vůbec. Prostě v těch 70 minutách jsem poznala úplně jinou Koreu, než na jakou jsem zvyklá. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Z dokumentu do vypadá, že každý druhý asiat je závislý na videohrách...Tak nějak nechápu, o čem že ten dokument měl přesně být. Ne, takhle by se takováhle témata točit fakt neměla. 2.5/10 ()

Reklama

tnp101 

všechny recenze uživatele

Jednu chvíli furt dokola omíláme pár základních informací, které jste si přečetli v popisku k filmu, mezitím budeme z ničeho nic přecházet na skoro nesouvisející témata, ale my všichni ve filmu tomu právě strašně rozumíme, víte? Ke konci se vrátíme k tématu, o kterém má asi film být a všechno opět stokrát zopakujeme, protože jste určitě zapomněli, na co se díváte. Pak to celé shrneme a pochopíte, co jsme tím chtěli říct … počkat, co jsme tím chtěli říct? 40% ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama