Reklama

Reklama

Triglavske strmine

všechny plakáty
Jugoslávie, 1932

Režie:

Ferdo Delak

Obsahy(1)

Farmářský chlapec Miha pozve svoji dívku Minku k tanci, ale na poslední chvíli se nechá svými přáteli zlákat k výstupu na Triglav. Ona ale přesto jde na vesnickou zábavu, kde se ji snaží rozveselit jeden postarší svůdce a turista. Oba se poté společně vydají za Mihou na Triglav i s jeho sestrou Milkou a jejím přítelem Francem. Film není pouze o lásce mezi Minkou a Mihou, ale především o lásce k horám. (salfa72)

(více)

Recenze (2)

majo25 

všechny recenze uživatele

Celkovo film pripomína skôr dokument. Za pozornosť stoja jedine zábery zo skalnatých štítov a akrobatické kúsky horolezcov-amatérov. ()

salfa72 

všechny recenze uživatele

Je velice těžké objektivně hodnotit film, kterému je už přes osmdesát let, navíc ve filmu hrají neherci (např. hlavní postavu Mihu si zahrál právník, horolezec, alpinista a horský vůdce Miha Potočnik). Některé scény dnes působí spíše směšně, třeba Mihova chůze, když se snaží doběhnout své přátele. Naopak některé scény vypadají působivě i v dnešní době (hlavně ty, v kterých lezci lezou po hoře s tehdejším vybavením). Režiséra Ferdo Delak natočil svůj jediný film v roce 1932, je zde spousta záběrů na krásné slovinské hory. V roce 1963 byl film kompletně zrekonstruovaný a dodatečně ozvučený, z filmu se bohužel dochovala pouze jeho část, z původních 2 250m natočeného filmu se dochovalo pouze 1 379m. ()

Reklama

Reklama