Reklama

Reklama

In the High Country

  • Slovensko Na vysočine (festivalový název)
Dokumentární / Krátkometrážní
USA, 2013, 35 min

Obsahy(1)

Film o behu v impresionistickej krajine – vizuálna esej o živote v horách. Nazerá na beh z novej perspektívy, ako na druh pohybu, ktorý stiera hranice medzi behom a lezením, medzi človekom a horami. Jediný spôsob, ako nájsť svoje miesto vo svete, vedie cez milióny nahromadených krokov: po štrkových cestách, ľadovcových potokoch a cez vysoké horské vrcholy. Každý krok vyrýva terén hlbšie do našej mysle. Význam ktorejkoľvek udalosti mizne, ak stojí tvárou tvár k vzrastajúcemu pochopeniu.
V tomto filme je vidieť výsledok ročnej spolupráce filmára Joela Wolperta a horského bežca Antona Krupicku. Film mapuje Krupickov bežecký vývoj od jeho koreňov v Nebraske až po Roost, jeho domov v pickupe a míle medzi tým. Od jeho bludárskych vylomenín až po rýchlostné sólovanie na Flatiron. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Rehooo 

všechny recenze uživatele

Přírodní krásy hor jsou v tomto snímku zobrazeny obzvlášť skvostně a soundtrack je také vynikající. Chybí mi však nějaká pointa. Hluboká myšlenka filmu je tak hluboko, až se k ní člověk ani nedostane. Což je škoda... ()

Eluin 

všechny recenze uživatele

Sorry jako, tak zajímavé téma a tak málo z toho vytěžit. Záběry krásné, ale o Krupickovi se člověk krom obecných frází moc nedozví. Zážitky že závodů, partnerský život, jeho proslulý mininalismus? Nic... ()

Reklama

Reklama