Reklama

Reklama

Druhá světová válka: Globální perspektiva

(TV film)
  • Česko Druhá světová válka z vesmíru (více)
Velká Británie, 2012, 2x49 min

Obsahy(1)

Zhlédněte nejdůležitější bitvy a operace druhé světové války z globální perspektivy. Útok na Pearl Harbor, bitva o Kursk, operace Torch na severu Afriky, vylodění v Normandii i svržení atomových bomb na japonská města... Dvoudílný film Druhá světová válka: Globální perspektiva ukazuje největší válečný konflikt v dějinách lidstva z takových úhlů, z jakých jste ho ještě neviděli. Díky digitálnímu oku na obloze, které nabízí klíčové události druhé světové války z pohledu satelitu, můžete vidět dění v globální perspektivě. Dokument rekonstruuje střety i vojenské operace a zachycuje je v takové podobě, v jaké by se to kameře nikdy nemohlo povést. Díky tomu zdůrazňuje důležitost současně probíhajících akcí i jejich skryté důsledky. Díky tomu snadno pochopíte, jak se ze Spojených států s armádou v roce 1939 ohodnocenou jako 19. nejsilnější na světě mohla stát atomová super velmoc. (TV Prima)

(více)

Recenze (10)

bohyyy 

všechny recenze uživatele

Druhá světová válka v kapse. Velmi přesně dávkované informace (,které jsou minimálně akcentované ,,vítěznou stranou,,) o těch nejpodstatnějších okamžicích s přijatelnou porcí mluvících hlav, která se snoubí s celkem atraktivním vizuálem ptačí perspektivy a slušnými animacemi. Po první části to vidím na ideální učební pomůcku pro ty školáky, kteří nejsou sice nadšenci do válečné bojové techniky, ale snaží se v pokud možno co nejkratším čase pochopit faktory, které ovlivnily konflikt. ____________ Inovativní dokument zejména v ohledu přikládání nebývalé vážnosti ekonomickým zdrojům jednotlivých stran konfliktu a jejich následných důsledků na vedení války. ()

Guran 

všechny recenze uživatele

Filmaři z nás mají druhé Vánoce. Tento dokument není o celé 2. světové válce, nýbrž pouze o Američanech a jejich ofenziv od 7. prosince, 1941, kdy byl Japonskem napaden Pearl Harbor. Nápad velice chválím. Pohled na válku z vesmíru tu ještě nebylo, ale kdyby se toto zpracování týkalo celé války, nebyla by to taková nuda a nezajímavý dokument. Dokuemt je vlastně pouze o USA, díky kterým vyhráli válku Spojenci, což je pravda a to nemám za zlé, ale že se to týká jenom této mocnosti mě velice omrzelo a ani jsem to nemohl dokoukat. Překvapilo mě, že autoři tohoto dokumentu, kde velice chálím grafické zpracování jsou Britové. ()

Reklama

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Anglo-saský pohľad na druhú svetovú vojnu, podľa ktorého sa všetko podstatné udialo v Tichomorí, Atlantiku a v Normandii. No napriek všetkému je to dobre spracovaný dokument, ktorý prináša veľké množstvo informácií, číselných údajov a iného materiálu, ktorý poteší každého nadšenca druhej svetovej vojny. Zaujímavé sú hlavne pohľady na posun fronty, bojové akcie, spôsoby zásobovania a pohybu armád z veľkej výšky a s presnými informáciami o počte vojakov, výzbroje, tankov, lietadiel, diel, lodí, ponoriek a iného vojenského vybavenia. Detailnejšie sú tu predstavené sú tu niektoré dôležité zbrane druhej svetovej vojny, ako napríklad japonská stíhačka Mitsubishi Zero, nemecké delo Flack 88, či americké lietadlové lode typu Essex. 75 %!! ()

fremr 

všechny recenze uživatele

Jestli chcete získat superporci informací o 2. sv. válce, podívejte se na tohle. Dokument je skvělý v tom, že Vám během 100 minut nadávkuje informace v šíleném rozsahu a hlavně srozumitelně, přehledně a čistě. Kam se hrabou školní několikadenní lekce dějepisu. Grafické zpracování a animace za pět hvězd a klidně se na to podívám znovu. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Už jen název World War II From Space je naprosto boží. Většina dokumentu se skládá z "Google Earth pohledu" na kterém jsou animačky, co se zrovna děje. Hodně se to soustředí i na příčiny různých strategií, zásobování, logistiku a snaží se to vysvětlit geopolitickou situaci a vypadá to hrozně cool. Samotné bojové tanky a letouny jsou představovány ve futuristickém hávu a má to fakt šmrnc. Nicnetušící alien by si sice na základě tohoto díla mohl myslet, že druhá světová začala útokem na Pearl Harbor, ale nikde není řečeno, že si další info nemůžete dohledat sami. Za mě rozhodně palec nahoru a kvituji, že tvůrci dokázali pojmout originálně, tak vyždímané téma, jakým je druhá světová. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama