Reklama

Reklama

Mozek v plamenech

  • Kanada Brain on Fire (více)
Trailer

VOD (1)

Biografické drama vycházející z příběhu a stejnojmenné knihy Susannah Cahalanové, mladé novinářky, kterou postihlo zřídkavé neurologické onemocnění... Susannah Cahalanové je 21 let a má před sebou slibnou novinářskou kariéru v New York Post. Najednou začne trpět záhadnou nemocí. Mívá časté záchvaty, slyší hlasy a její stav se blíží k šílenství. Jak ubíhají týdny, záchvaty se stupňují, nevysvětlitelně přechází od vzteku a násilí do stavu katatonie a lékaři nejsou schopni stanovit správnou diagnózu. Po dlouhodobém pobytu v nemocnici se konečně najde lékař, který doslova na poslední chvíli objeví skutečnou příčinu nemoci. Pomůže jí krůček po krůčku vyléčit se a začít znovu žít jako plnohodnotný člověk. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

eLeR 

všechny recenze uživatele

Až do príchodu Dr. Najjara mi to celé prišlo ako nejaké divné sci - fi a ešte aj nemastné - neslané. Potom to začalo byť trochu vážne, a nakoľko som išla do filmu bez toho, aby som o tom niečo vedela, tak ten koniec bol pre mňa celkom prekvapivý. Ale hádam film pomohol s osvetou. Slabúčka trojhviezda. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jedná se o jeden z nejlépe hodnocených filmů zde na ČSFD, kde hraje Chloë Grace Moretz. A jelikož je z těch mladých tváří jedna z těch nejšikovnějších, docela mě tento film, založený na pravdivých událostech, zajímal. A musím říct, že jsem, za možnost tento film vidět, moc rád, protože kdyby se mně nebo někomu v mém okolí stalo něco podobného, tak okamžitě budu vědět, na co upozornit. Často si říkám, že mám být rád za to, co mám, protože nikdy nevím, co se může stát. Když pak něco podobného vidím ve filmu v rámci nějakého pravdivého příběhu, tak samotné zamyšlení ohledně zdraví dostává úplně jinou dimenzi. Mozek v plamenech je přesně ten film, který dokazuje to, že bychom si měli vážit toho, co máme. Nejen v sobě, ale i kolem sebe. Nikdy totiž nevíme, co se může v nadcházející minutě stát. Plus Chloë tu svojí roli zahrála tak jako kdyby si onou nemocí opravdu prošla. Klobouk dolů. ()

Reklama

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Ako si tak vybavujem knihu od Susannah Cahalan, film ani zďaleka nevystihuje brutálny priebeh choroby, beznádej pri hľadaní liečby a dopad jej nevyspytateľného a krutého správania na vzťahy v jej okolí. Susannah mala šťastie, že bola obklopená ľuďmi, ktorí sa nevzdali a ona nestrávila posledné chvíle života v katatonickom stave, zavretá na psychiatrii. Ešteže choroba sadá aj na privilegovaných ľudí, mnohým sa nepodarí zamestnať najlepších lekárov v najlepších nemocniciach a tak umierajú s nesprávnou diagnózou. Susannah urobila obrovskú vec a svojou osvetou a angažovanosťou zachránila "zopár" životov. Teda, nie, že by to vôbec neprospelo aj jej kariére. ()

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Když se tvůrci rozmejšleli, proč točit film pro světovou komunitu neurologů, chtěli obsadit ňákou fakt dobrou herečku. Třeba Saoirse Ronan. Jenže producenti si spočítali, že v kinosálech je typická obsazenost 0,63 neurologa, takže se film musí zatraktivnit i pro plebs a tvůrcům to vysvětlili: Chloë má větší CHARISMA. Vpředu i vzadu. Plus to určitě naláká i ty hejsky, co ji viděli jako 11letou v Kick Ass a od tý doby furt čekaj, až nebude jailbait. Což ona už nějakej ten pátek neni, zato je z ní celkem vyrovnaně mdlá herečka, takže film, kterej by Saoirse možná dokázala pozvednout, Chloë jen tak provlnila skrznaskrz tou svou blonďatou ovul— pardon, ondulací, takže je natolik zapomenutelnej, že i já tenhle koment píšu s asi měsíčním zpožděním. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Slušně odsýpající žánrová jednohubka, která zaujme jak solidním hereckým výkonem Chloë Grace Moretz, tak i jímavým životním příběhem. Brain on Fire sice "jede" podle předem načrtané předlohy, která ve filmech podobného ražení byla užita snad už nepočítaně, avšak ani tento aspekt mi nezkazil příjemný divácký zážitek, který byl ještě o kus více umocněn vtahující kamerou a soundtrackem. „What else had I forgotten? What else would come back, knocking me off balance and reminding me how tenuous my grip on reality was?“ ()

Galerie (45)

Zajímavosti (4)

  • Filmovalo sa počas júla 2015 v kanadskom Vancouveri a americkom New Yorku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama