Reklama

Reklama

Kmeny


Rap (E03)

(epizoda)
TV spot

Obsahy(1)

Dokumentární cyklus Kmeny, který mapuje současné městské subkultury, představuje třetí odvysílaný díl Rap. Touha překonávat hranice a hlavně limity sociálních tříd, snaha přeskakovat kaskády společenské předurčenosti, lekce češtiny bez doktorátu z jazyka, okázalý konzum jako provokace společenských daností. Přední hudební odvětví dneška jako objekt dokumentárního průzkumu a analýzy životního stylu. Sonda do každodennosti těch, kdo jej ztělesňují a produkují coby zasloužilí i začínající rapeři. Režisér Bohdan Bláhovec pátrá po podstatě současného rapu mezi těmi, kdo mu v Česku dávají jméno. Projekt Kmeny vznikl v koprodukci studia Yinachi a České televize, partnery projektu jsou městské projekty BU2R a Jägermeister. Díl Rap odvysílá Česká televize, ke zhlédnutí bude také na kmeny.tv. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (78)

CheGuevara 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Při vší snaze, která se tomu nedá upřít, je Rap asi zatím největší chucpe. Natáčet o crew svýho "producenta", narvat tam jenom rapovou stáj Big Boss, za kterou solí Jagger, je prostě nepochopitelná drzost. Buď to mělo mít svý opodstatnění a to přímo v dokumentu, anebo raději dát vale a šáteček. Vladimír 518 je Babiš českého rapu a fascinuje mě, že to na všech těch poradách nikomu nepřišlo, jestli to teda není fakt blbý. Teď a ještě jednou a s Ektorem. Tam by ty Kmeny vypadaly tak trochu jinak. ()

Céčko 

všechny recenze uživatele

Popravdě nejlepší na tomto dílu je číst ty komentáře tady, upřímně jsem se u nich zasmál (a to nemyslím ve zlým). Někteří totiž čekali od Kmenů ten typ dokumentu, kde na vás vychrlí data, fakta a reálie o české rapové scéně, které třeba nejsou tak známé a místo toho dostanou tohle. Mně osobně se ten náhled na Orionovu osobnost líbil, je to zkrátka takový ten český flákač, co má všechno v péči a když ho něco sere, tak to zapije a hotovo. Upřímně bych chtěl být u toho, když natěšení uživatelé tady z ČSFD (například Angelic-77, geklon, Romario a další) sedí u televize a s protaženým obličejem čumí na to, jak si Orel pomalu vytahuje nákup z igelitky. :D ()

Reklama

Radko odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Debilné xichty, reči, frázovanie. O rýmoch a zmysle textov skoro ani nemá zmysel hovoriť. Skoro. Isté je, že všetko je plné namachrovaných bublín a nanič rýmov. Vidieť, že chlapci nejak moc nečítajú. No kde by potom potom našli čas na topánky, facebúk, povaľovanie sa pri bazéne, pridrbané "vole" rozhovory a ulepené dohovory s organizátormi? Umenie si žiada obete! Inak je to pekelne nudné, len s ťažkosťami dopozerateľné. Do tohto kmeňa som nikdy nepatril a patriť nebudem. Poznámku: v českej rapovej scéne nie som nejako extra doma, od čias Chaozzzu som na youtube nepočul nič, čo by nejako výnimočnejšie zaujalo. Všetko na jedno brdo, taký ultravážny alebo ironizujúci, zmúdrený či posmešný, ale stále len "Landa" štýl poučujúceho mentora. V porovnaní s progresívnym i komerčným slovenským rapom je ten český strašná zaprdená hlúposť (a to pritom ten slovenský rap nie je žiadne extra terno). No celá "česko-slovenská scéna" sa tvári div nie ako stvoriteľ a gigant tejto hudby. Možno sa mýlim, ale pustite si niečo od kapiel ako Modré hory, Kontrafakt, H16, Vec, Dharma Inc., A. M. O. a porovnajte to s českými rapovými kapelami. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Na tenhle díl Kmenů jsem se velmi těšil (k rapu jakožto hudebnímu a obzvlášť životnímu stylu mám hodně ambivalentní vztah), ale z výsledku jsem byl vcelku zklamán. Důvod? Má to být dokument, ale je to spíš podivná a nezáživná reklama na Vladimíra 518, Oriona a jejich kámoše. Opravdu jsem z toho necítil žádnou "hmatatelnou" dokumentární koncepci. Velká škoda. ()

zsn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Těžcí, obstarožní, raperští papaláši s pivním pupkem ve své 8 míli dvaceti párů "Najek", které jsou jejich jediným majetkem. Povstalí z ničeho, žijící v ničem, manuálně soběstační, schopní žít bez hospodyňky. "Jou, jou". Nevidím žáden rozdíl mezi nimi a teplákovými homeboyi, které potkávám na ulici v Nike dresu, tlačící důležitou raperskou chůzí kočárek se svým x-tým parchantem. Nesnáším, když si někdo hraje na něco, co stejně nakonec v dokumentu ukáže, že není. Aby vám ty tiky s hlavou chlapci nezůstaly :) ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama