Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokumentární cyklus Kmeny, který mapuje současné městské subkultury, představuje dvanáctý odvysílaný díl Goths. Na přelomu 70. a 80. let se v Anglii začíná formovat nová subkultura. Do post-punku a gothic rocku začínají pronikat vlivy elektronické hudby a vzniká kmen, jenž odkazuje nejen do středověku, ale i k viktoriánské éře či vzdálené budoucnosti. Kmen s vlastním vějířem hudebních i myšlenkových idejí se zálibou v černé barvě, výrazném make-upu, romantické literatuře nebo taky hororech. Projekt Kmeny vznikl v koprodukci studia Yinachi a České televize, partnery projektu jsou městské projekty BU2R a Jägermeister. Díl Goths odvysílá Česká televize, ke zhlédnutí bude také na kmeny.tv. (Česká televize)

(více)

Recenze (35)

Fifer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Posedlost smrtí, temnými symboly, oblíbené kapely, hřbitov, móda, dekorace, dle mého názoru tam byla spousta atributů, které gotiky vystihují. Jako u každého dílu se ale komentáře plní nářky na téma "Tohle vůbec nebylo o goticích." A jako vždy se od kritiků nedozvíme, co jim tam vlastně chybělo. Negotická pivnice měla v dokumentu svůj smysl, ukazovala jak jedinec žije mimo svoji subkulturu. Komu to tady ale vysvětluju? Zas se to tu plní jen trapnými hejty o tom, jakej je Bláhovec amatér a jak ničemu nerozumí. ()

Olík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rap, Goths.....při sledování právě těchto dvou dílů dokumentárního cyklu, mne evokovalo k definici dalšího kmene, kmene Bohdan Bláhovec, kmene nic nedefinujících dokumentaristů. Co teď vím nového o goticích.......že chodí odívání do tmavého.......ne to už jsem věděl.........jo, že si můžou pronajmout hospodu. ()

Reklama

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokument se potácí od ničeho k ničemu, aby nakonec neřekl nic. Moc nepřidávají ani ústřední protagonisté (v davových scénách jsem alespoň po čase viděla pár známých). Upřímně řečeno, nějakým zajímavým dojmem tu na mě zapůsobil snad akorát ten kněz. Btw. prostřihy mezi temným klubem, kde pečlivě vystylované postavy osaměle tančí do rytmu ZLOzvuků a rozjařenou hospodou, kde se postarší alkoholici radostně druží v rrrrytmech Šum Svistu by byly krásně jízlivé (ještě to chtělo někoho s hypotékou a prací v korporátu), nemít silný dojem, že spíš než o záměr jedná o kouzlo nechtěného. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nepochopitelně odfláknuté. Jaké štěstí, že mne samotného tento styl nikdy neovlivnil natolik, abych si musel vyrobit funglstarý šatník, pořídit líčidla a zatemnit pokojíček. V opačném případě bych za tuto slátaninu poslal režisérovi velmi ostře formulovaný dopis, psaný vlastní krví. Žádné vysvětlení životního postoje Gothic People, natož nějaká jejich filozofie. Místo toho ubohé home video z průběhu maximálně buranské zábavy ožralých domorodců a osobní životní zpověď jednoho nedovyvinutého transvestity, který má sice plná ústa svobodného myšlení a maximální otevřenosti, ale od hlavy až k patě je samá vyumělkovaná faleš - seberte mu zrcadla a zhroutí se mu svět. Super cool depresivní diskotéka o pěti lidech dodělala vše. Od mého odpadu drží toto amatérské video pouze velice slibný začátek - procesí vyznavačů Goths, jak vystřižené z Addams family, jdou na exkurzi Olšanských hřbitovů. A také poslední dvě minuty, ve kterých rudovlasá barmanka ze zmíněné pivní zábavy popisuje, jak a v čem chce býti v rakvi uložena. ()

Flaxik odpad!

všechny recenze uživatele

Tak dlouho jsem přebíral kmeny, až jsem šáhnul po goticích. Neznám pana Bláhovce, ale jedno vím jistě - natočit dokument tak, že se z něj nedozvím nic, je už kus umění. Mimózní transka, žvanící transcendentální bludy, které většinu normální populace opouští někdy na sklonku puberty, se střídá s hospodskými scénami, které jsou k vidění v libovolné Lhotě každý víkend kolem půlnoci. Další díl (trash metal) si nechám pro jistotu na jindy. V tomhle vedru se nesmím stresovat. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama